Promo 10-daagse geestelijke gezondheidszorg

De 10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg (1-10 oktober) zet in op het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht. Dit jaar staat ontmoeting en sociale verbondenheid centraal, met extra aandacht voor zorg voor elkaar. Sociale steun helpt om weerbaar te blijven, milde klachten op te vangen, erger te voorkomen en herstel te bevorderen. Iedereen kan helpen, ook jij. Wij helpen je graag op weg.

Tijdens deze 10-daagse organiseren we 11 gratis online sessies van telkens 90 minuten. Onze enthousiaste lesgevers nemen je mee op kennismakingstocht in eerste hulp bij psychische problemen en onze Houvast-app. In kleine groep maak je kennis met het actieplan, kan je al eens oefenen en krijg je concrete tips en tricks mee die je ook met de Houvast-app kan gebruiken. Rode Kruis-Vlaanderen biedt vanaf oktober bovendien opnieuw fysieke opleidingen “eerste hulp bij psychische problemen” aan.

In deze opleiding ga je aan de slag met de informatie uit het boek Luister! en de Houvast-app. Je leert er de tips en richtlijnen toepassen in oefeningen, versterkt je inzichten in groepsgesprekken en zoekt je eigen sterktes, houding en woorden om anderen te helpen. Je leert je zelfzorgplan gebruiken en ook je grenzen aangeven. Je kan dit doen in een veilige oefenomgeving onder begeleiding van onze lesgevers ‘Eerste hulp bij psychische problemen’.

Inschrijven kan hier 

Meer info? ehbp@rodekruis.be

Meer info in verband met EHBP voor bedrijven? Mail naar: bedrijfsopleidingen@rodekruis.be