Rode Kruis-Vlaanderen maakt 1 miljoen euro over aan Internationale Rode Kruis voor humanitaire hulp aan slachtoffers van het conflict

Vandaag maken we € 1 miljoen over aan het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC). Het geld komt voor € 250.000 uit het eigen noodhulpfonds van Rode Kruis-Vlaanderen en voor € 750.000 uit de voorlopige opbrengsten van de 5353-rekening. We danken iedereen die al een bijdrage gestort heeft. Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van voedsel, water, medicijnen en eerstehulpmateriaal voor hulp aan kwetsbare personen en getroffenen.

Florence Gillette, hoofd van de ICRC-delegatie in Kiev: “De prioriteit van het Internationale Rode Kruis is het helpen van mensen in nood. Zolang de veiligheidssituatie het toelaat, zullen onze teams die nu in Oekraïne zijn, hun werk voortzetten om vitale infrastructuur te herstellen, gezondheidsfaciliteiten te ondersteunen met medicijnen en uitrusting en gezinnen te helpen met voedsel en hygiënische artikelen.”

Lees verder over de inzet van Rode Kruis-vrijwilligers in de gebieden en volg alle updates op www.rodekruis.be/oekraine.