Zware aardbeving in Taiwan

06/02/16

Veel schade

Taiwan werd 6 februari om 3u57 in de ochtend opgeschrikt door een zware aardbeving. De aardbeving had een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag bij de havenstad Kaoshiung, in het Zuiden. Ook in de dichtstbijzijnde grote stad - Tainan City - is er ontzettend veel schade. In de miljoenenstad stortte 9 hoge gebouwen in.

Vele mensen werden door de aardbeving verrast in hun slaap. Voorlopig werden 7 dodelijk slachtoffers geteld en 437 gewond. Er zijn nog verschillende vermisten. Reddingswerkers blijven dit weekend zoeken naar overlevenden.

Rode Kruis coördineert ramphulpverlening

Het Taiwanees Rode Kruis coördineert samen met de overheid de ramphulpverlening. Het Rode Kruis helpt bij de zoekacties, maar ook bij de distributie van hulpgoederen. Meer dan 50 Rode Kruismedewerkers- en vrijwilligers verdelen warme maaltijden, dekens en slaapzakken. Noodhulpgoederen zijn nog onderweg naar het rampgebied.

Alle Rode Kruisverenigingen wereldwijd staan in contact met het Taiwanees Rode Kruis en zijn klaar om te helpen.


Verwante items

 • De komst van tyfoon Maria zorgt voor bijzonder zware regenval, overstromingen en aardverschuivingen in Japan. Het noodweer heeft intussen al aan tientallen mensen het leven gekost en meer dan anderhalf miljoen mensen hebben hun huis verlaten en worden in veiligheid gebracht door de autoriteiten.

  Lees meer...
 • Gisteren werd Nieuw-Zeeland getroffen door een hevige aardbeving met een kracht van 7,9 op de Schaal van Richter. In de nasleep hiervan werd een tsunamialarm afgekondigd voor de volledige kuststreek van het land. Het Nieuw-Zeelandse ministerie voor Civiele Bescherming en Rampen Management (MCDEM)…

  Lees meer...
 • Italië wordt sinds deze zomer opgeschrikt door verschillende aardbevingen. De eerste van de reeks aardbevingen dateert van 24 augustus waarbij bijna 300 mensen om het leven kwamen. Afgelopen weekend werd Italië opnieuw getroffen door een zeer zware beving, waarbij als bij wonder geen gewonden…

  Lees meer...
 • De Syrische Rode Halve Maan en de Verenigde Naties zijn erin geslaagd om gisteren, zondag 18 september, enkel steden in Syrië te bevoorraden met humanitaire hulp. Eindelijk goed nieuws sinds het staakt-het-vuren vorige week van start ging.

  Lees meer...

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: