Rode Kruiskantoor in Jemen bestormd

25/08/15

Maandag 24 augustus bestormden onbekende gewapende mannen het gebouw van Rode Kruis in Aden (Jemen). Ze hielden het personeel onder schot en namen auto's, contant geld en apparatuur mee.

"Dit is niet het eerste incident in Aden" zegt Samer Jarjouhi, hoofd van de Rode Kruisdelegatie in de stad. "Er zijn minstens tien gelijkaardige incidenten de laatste tijd. Dit is niet aanvaardbaar en we verhuizen ons personeel totdat de situatie verbetert."

De veiligheidssituatie in Aden is sterk verslechterd de laatste maanden.

Het Rode Kruis roept alle strijdende partijen op de humanitaire hulp toe te staan en niet te belemmeren. Hulpverleners moeten hun werk kunnen doen op een volledig onpartijdige en onafhankelijke manier.

Sinds januari helpt het Rode Kruis water verdelen aan meer dan 2 miljoen mensen en voorzag het meer dan 100.000 mensen van voeding en andere essentiële zaken. Verder ondersteunt het medisch personeel en ziekenhuizen door medisch materiaal en chirurgische teams ter plekke te sturen.

Onze hulp in Jemen.


Verwante items

 • Het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) vraagt met aandrang om de grenzen van Jemen wél open te houden voor humanitaire hulp. Momenteel raakt niemand nog in of uit Jemen, ook niet via de lucht of de zee. Een Rode Kruislading vol chloortabletten om cholera te vermijden, kreeg geen toelating om…

  Lees meer...
 • De Syrische Rode Halve Maan is in shock na de dood van één van haar vrijwilligers, Moham Zakaria Al-Ahmad. Hij kwam gisteren om het leven tijdens een hulpmissie in Deir Ezzour. Een andere vrijwilliger, Rashed Al-Dandal, raakte gewond. De Syrische Rode Halve Maan roept alle betrokken partijen in…

  Lees meer...
 • Het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) en de Somalische Rode Halve Maan zijn opnieuw in diepe rouw na de bomaanslag in de drukke straten van Mogadishu gisteren. Meer dan 200 mensen werden gedood, waaronder al zeker 5 lokale Rode Halvemaanvrijwilligers. Dit aantal kan nog toenemen aangezien…

  Lees meer...
 • Het Internationale Rode Kruiscomité is verontrust over de honderden burgers die afgelopen veertien dagen het slachtoffer werden van aanslagen in Syrië.  "Afgelopen twee weken werd de strijd in verschillende gebieden in Syrië steeds heviger. Dit gaat gepaard met steeds meer burgerslachtoffers.

  Lees meer...

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: