Reactie op oproep N-VA om bloed te geven: Rode Kruis-Vlaanderen blijft neutraal

13/05/15

“Word ook  #Helfie en geef bloed op de Roodshow tussen 18 mei en 10 juli”. Met deze boodschap roept de ledenorganisatie van N-VA al haar leden op om bloed te geven bij Rode Kruis-Vlaanderen.

De ledenorganisatie van N-VA heeft een aanvraag ingediend om een organisatie met een hart te worden. Dit betekent concreet dat ze een engagement aangaan voor het inzamelen van 1400 bloeddonaties. Elke vereniging, los van politieke kleur of overtuiging, kan en mag zo’n oproep doen. Net dat garandeert de neutraliteit van onze organisatie.

Wij communiceren niet actief over de campagne, net zoals we dat bij andere organisaties ook niet doen. Als een organisatie dat zelf wel wenst te doen, is dat hun goed recht.

Wij beklemtonen dat het Rode Kruis een neutrale organisatie is die los van politieke voorkeur of overtuiging de doelstelling om voldoende bloed te voorzien in Vlaanderen vooropstelt. Er zijn verschillende organisaties die met ons een engagement aangaan om hun leden op te roepen om bloed te komen geven. Voor ons maakt het niet uit of die organisaties al dan niet een bepaald gedachtegoed genegen zijn. Voldoende en veilig bloed, dat is de kern van onze activiteit!

 


Verwante items

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: