Paus huldigt Rode Kruisvrijwilligers als 'de barmhartige Samaritanen van vandaag'

30/01/18

Vaticaanstad kleurde afgelopen twee dagen helemaal rood dankzij de aanwezigheid van 7.000 Italiaanse Rode Kruiscollega's. Zij zakten maandag af naar het Sint-Pietersplein waar paus Franciscus alle Rode Kruisvrijwilligers- en medewerkers huldigde als 'de barmhartige Samaritanen van vandaag'.

Naar aanleiding van Wereld Lepradag riep kardinaal Turkson op tot een betere integratie van leprapatiënten. Werelwijd bestaan er in verschillende landen nog wetten die de rechten van leprapatiënten schenden. Ook de paus kwam hierop terug na het gebed en stelde vast dat melaatsheid nog steeds de meest arme mensen ter wereld treft en riep op om solidariteit te tonen. 

Hierop vroeg hij de 7.000 aanwezige Rode Kruisvrijwilligers- en medewerkers om mensen blijvend wakker te schudden uit het maatschappelijk egoïsme en hen te helpen om het goede in mensen te herontdekken: "De goede Samaritaan vroeg het slachtoffer aan de kant van de weg niet naar zijn afkomst of geloof. Laat u leiden door diezelfde principes van menselijkheid, onpartijdigheid en neutraliteit."


Verwante items

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: