Nepalese vrijwilliger geprezen als lokale held

29/05/15

Narayan Kumar Shresth wist in de nasleep van de aardbevingen in Nepal maar liefst 100 mensen te helpen en te redden. De Nepalese Rode Kruis-vrijwilliger wordt nu op handen gedragen als een echte held.

Narayan ziet er een tikkeltje verlegen uit, zijn glimlach is innemend. Maar in tijden van nood vind je maar moeilijk iemand die meer energie heeft. Toen de eerste aardbeving in Nepal hard toesloeg, schoot Narayan meteen in actie. Hij legde gewonde mensen op brancards en stelde hen gerust dat alles wel in orde zou komen, hij zorgde ervoor dat EHBO-materiaal ter plekke kwam, droeg slachtoffers naar het plaatselijke ziekenhuis én hielp kinderen in het rampgebied.

Ambulance Uncle

Omdat Narayan de gewonden op zijn rug naar het lokale ziekenhuis bracht, bedachten kinderen hem met de bijnaam “Ambulance Uncle”. Ondertussen noemt iedereen in Dhadingbesi hem zo.

De 39-jarige vader van vier is al sinds zijn 15e werkzaam bij het Nepalese Rode Kruis als vrijwilliger: “Toen Dhading getroffen werd door bijzonder zware overstromingen schoot ik in actie. Ik was amper 15, maar ik was sterk. Samen met andere jongeren trokken we mensen uit de rivier. Zo werd ik lid van het Jeugd Rode Kruis in Nepal.”

 


Verwante items

 • 16 miljoen mensen zijn het slachtoffer van zware overstromingen in Zuid-Azië, één derde van Bangladesh en Nepal staat onder water én 128 mensen kwamen al om het leven. Het natuurgeweld zorgt ervoor dat heel wat mensen zonder voedsel, elektriciteit, medische hulp of proper drinkwater zitten. Voor…

  Lees meer...
 • Afgelopen dagen werden India, Nepal en Bangladesh geteisterd door zware overstromingen en bijhorende landverschuivingen. Volgens de lokale autoriteiten zijn al minstens 175 mensen om het leven gekomen. 200.000 mensen zoeken ondertussen onderdak in noodopvangcentra in Assam (noordoosten van India).

  Lees meer...
 • Gisteren werd Nieuw-Zeeland getroffen door een hevige aardbeving met een kracht van 7,9 op de Schaal van Richter. In de nasleep hiervan werd een tsunamialarm afgekondigd voor de volledige kuststreek van het land. Het Nieuw-Zeelandse ministerie voor Civiele Bescherming en Rampen Management (MCDEM)…

  Lees meer...
 • Italië wordt sinds deze zomer opgeschrikt door verschillende aardbevingen. De eerste van de reeks aardbevingen dateert van 24 augustus waarbij bijna 300 mensen om het leven kwamen. Afgelopen weekend werd Italië opnieuw getroffen door een zeer zware beving, waarbij als bij wonder geen gewonden…

  Lees meer...

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: