Lea was je voor in Mechelen

04/05/15

 

Op 4 mei 2015 openden we ons gloednieuw donorcentrum in Mechelen. Dat moesten we geen twee keer zeggen tegen Lea Verheyen. Al vele jaren is ze een trouwe bloed- en plasmadonor, met maar liefst 557 giften. Lea was er als een van de eersten bij om ons nieuwe centrum te bewonderen. Maar natuurlijk kwam ze vooral langs om te doneren.

Koekje en koffie

Het was Lea’s broer die haar jaren geleden aanzette om bloed te geven. En Lea is het altijd blijven doen. Uit overtuiging, omdat ze er mensen mee helpt. Maar vooral ook omdat ze het gezellig vindt. De andere donoren zijn echte vrienden geworden. En een lekker koekje en een koffie na de donatie, dat smaakt altijd!

Bekijk Lea’s eerste bezoek aan ons gloednieuwe donorcentrum

Ook doneren? Welkom!

Het nieuwe donorcentrum bevindt zich op de eerste verdieping van ons spiksplinternieuwe gebouw ‘Sango’ in de Motstraat. In dit gebouw hebben we al onze bloedlabs gecentraliseerd. Hier worden alle donaties getest, verwerkt en bewaard tot ze worden geleverd aan de ziekenhuizen.

Woon je in de buurt van Mechelen en wil je bloed, plasma of bloedplaatjes doneren? Je bent welkom in de Motstraat 42, op tien minuten wandelen van het station van Mechelen. Maak bij voorkeur een afspraak voor je donatie. Voor het doneren van plasma en bloedplaatjes is een afspraak verplicht. Bel naar 015 44 39 00 of mail naar donorcentrum.mechelen@rodekruis.be.

Woon je niet in de buurt van Mechelen? Zoek een donorcentrum in jouw buurt.


Verwante items

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: