Jemen: opnieuw twee vrijwilligers gedood

01/10/15

De Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging reageert geschokt en diep bedroefd op de dood van twee vrijwilligers van de Jemenitische Rode Halve Maanvereniging.

Qued Faisal (28) en Omar Fareh (31) werden samen met tal van burgers gedood tijdens een luchtaanval in de buurt van Al-Swaida (Taiz).  Beiden deden al meer dan 8 jaar vrijwilligerswerk voor de Jemenitische Rode Halve Maanvereniging. Verderop vielen diezelfde dag ook 130 dodelijke slachtoffers bij een luchtaanval op een trouwfeest in buurt van Al-Mocha (Taiz).

"Het is de zoveelste tragedie voor de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging. Sinds maart verloren we al 8 medewerkers en vrijwilligers in Jemen," zegt Mr. Fuad Al-Makhazy, secretaris-generaal van de Jemenitische Rode Halve Maanbeweging.

Al meer dan zes maanden vinden willekeurige lucht- en granaataanvallen plaats in Jemen die ondraaglijk leed voor de burgers met zich meebrengen. Het geweld beperkt bovendien het humanitair werk en de levering van levensnoodzakelijke humanitaire hulp.

Het Internationale Rode Kruis en de Jemenitische Rode Halve Maanvereniging doen nogmaals een oproep aan de strijdende partijen om de veiligheid van hulpverleners niet in het gedrang te brengen en hen toegang te verlenen tot de zwaarst getroffen gebieden. Ze hameren er ook op dat burgers ten alle tijden beschermd moeten worden tijdens het conflict.

 


Verwante items

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: