Filipijnse Rode Kruis evacueert voor tyfoon Koppu

19/10/15

Het Filipijnse Rode Kruis stelt momenteel alles in het werk om het hoofd te bieden aan tyfoon Koppu die sinds dit weekend met een windsnelheid van 175 kilometer per uur over land raast. Het Rode Kruis monitort de situatie constant zodat ingegrepen kan worden indien nodig. Ondertussen zijn al meer dan 14.300 mensen in veiligheid gebracht.

Evacuatie inwoners

Geëvacueerde mensen worden opgevangen in meer dan 100 opvangcentra waar ze noodhulpgoederen zoals maaltijden, dekens en hygiënepakketten ontvangen. Het Chinese Rode Kruis zorgt hierbij voor ondersteuning. Tyfoon Koppu vernielde verder al meer dan 10.000 huizen en ook bruggen, wegen en gewassen moesten eraan geloven. Plaatselijke autoriteiten maken melding van 11 doden en 172 vermisten.

Grote problemen door hevige regenval

Verwacht wordt dat de hevige regenval die de tyfoon met zich meebrengt nog voor grote problemen zal zorgen. Het Filipijnse Rode Kruis houdt momenteel vooral mogelijke aardverschuivingen en overstromingen in het oog en bekijkt waar water- en sanitatieprojecten opgezet moeten worden.

Bijna twee jaar geleden werd de Filipijnen nog zwaar getroffen door Haiyan, een tyfoon die aan duizenden mensen het leven kostte.

Wil jij ons helpen wanneer zich een natuurramp voordoet?

Dat kan door een online gift te doen!

 

 

 


Verwante items

 • De komst van tyfoon Maria zorgt voor bijzonder zware regenval, overstromingen en aardverschuivingen in Japan. Het noodweer heeft intussen al aan tientallen mensen het leven gekost en meer dan anderhalf miljoen mensen hebben hun huis verlaten en worden in veiligheid gebracht door de autoriteiten.

  Lees meer...
 • Op de eilandengroep Filipijnen zijn meer dan 80.000 families getroffen door tyfoon Nina (Nock-Ten). De tyfoon kwam 23 december aan land in de provincies Catanduanes, Camarines Sur, Quezon, en Batangas. Verwacht wordt dat 28 december de rust terug keert. Ondertussen brengt de tyfoon hevige…

  Lees meer...
 • Precies drie jaar geleden richtte orkaan Haiyan een enorme ravage aan in de Filipijnen. De wind haalde snelheden van bijna 300 kilometer per uur en metershoge golven overspoelden het land. Miljoenen mensen werden op één of andere manier getroffen door de natuurramp, 6.000 van hen verloren het…

  Lees meer...
 • Vrijdag 21 oktober - Orkaan Haima heeft de Filipijnen ondertussen verlaten maar richtte tijdens haar doortocht veel schade aan. Het gaat hierbij vooral over materiële schade zoals omgewaaide elektriciteitsmasten, afgerukte daken, vernielde gebouwen en overstroomde gronden. Volgens de lokale…

  Lees meer...

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: