Help de slachtoffers van de zware aardbeving in Nepal

25/04/15

 

Zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving van 7,8 op de Schaal van Richter. Het epicentrum van de aardbeving lag op 77 kilometer ten noordwesten van  de hoofdstad Kathmandu. De aardbeving heeft een enorme ravage achtergelaten, gebouwen zijn ingestort en honderden mensen zijn overleden. Sterke naschokken zorgen voor een risico op verdere schade aan gebouwen en zorgt voor angst en bezorgdheid bij de bevolking.

Help ons helpen

Er is dringend geld nodig om de bevolking te helpen. We vragen om jouw hulp. Doe online een gift of via BE53 0000-0000 5353 met vermelding 'Nepal'. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Volg wat er gebeurt

Vrijwilligers en medewerkers van het Rode Kruis werken met man en macht om de eerste noodhulp te verlenen. Ze zetten zoekacties op, redden mensen onder het puin vandaan en verlenen Eerste Hulp aan de gewonden. Volg de gebeurtenissen in Nepal op de voet.


Verwante items

 • De komst van tyfoon Maria zorgt voor bijzonder zware regenval, overstromingen en aardverschuivingen in Japan. Het noodweer heeft intussen al aan tientallen mensen het leven gekost en meer dan anderhalf miljoen mensen hebben hun huis verlaten en worden in veiligheid gebracht door de autoriteiten.

  Lees meer...
 • 16 miljoen mensen zijn het slachtoffer van zware overstromingen in Zuid-Azië, één derde van Bangladesh en Nepal staat onder water én 128 mensen kwamen al om het leven. Het natuurgeweld zorgt ervoor dat heel wat mensen zonder voedsel, elektriciteit, medische hulp of proper drinkwater zitten. Voor…

  Lees meer...
 • Afgelopen dagen werden India, Nepal en Bangladesh geteisterd door zware overstromingen en bijhorende landverschuivingen. Volgens de lokale autoriteiten zijn al minstens 175 mensen om het leven gekomen. 200.000 mensen zoeken ondertussen onderdak in noodopvangcentra in Assam (noordoosten van India).

  Lees meer...
 • De Syrische Rode Halve Maan en de Verenigde Naties zijn erin geslaagd om gisteren, zondag 18 september, enkel steden in Syrië te bevoorraden met humanitaire hulp. Eindelijk goed nieuws sinds het staakt-het-vuren vorige week van start ging.

  Lees meer...

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: