5 december = Dag van de Vrijwilliger

05/12/17

Vandaag - niet toevallig de Internationale Dag van de Vrijwilliger - lanceert onze organisatie een nieuwe campagne. En die staat helemaal in het teken van de 13.000 Rode Kruisvrijwilligers.

Geef er eentje

Met de slogan 'Geef er eentje voor eentje die zich geeft' willen we van de daken schreeuwen dat vrijwilliger zijn allesbehalve evident is. Te weinig mensen zijn zich ervan bewust dat onze 13.000 vrijwilligers zich áltijd geven. Soms dag en nacht, vaak door weer en wind. Altijd met volle overgave en massa's engagement. En dat móet geweten zijn!

Naast anderen bewust maken van het feit dat onze vrijwilligers stuk voor stuk unieke mensen zijn die een oeverloos respect verdienen voor wat ze elke dag doen, roepen we de Vlaming ook op om één euro te storten via sms: 1 euro voor elk eentje - elke vrijwilliger dus - die zich geeft. Met al deze 'eentjes' helpen zij helpen en kunnen we extra middelen werven voor onze werking.

Het opleiden van onze vrijwilligers en zorgen voor voldoende materiaal hoort daar ook bij. We zetten met deze slogan het harde werk van onze meer dan 13.000 vrijwilligers in de kijker en maken anderen warm voor de toffe club die Rode Kruis-Vlaanderen is. We hopen dat heel veel mensen deze warme boodschap oppikken en zich misschien wel geroepen voelen om vrijwilliger te worden bij hun lokale Rode Kruisafdeling.

Ook jij kan helpen!

We maakten een pakkend en verrassend filmpje waarin heel duidelijk wordt dat vrijwilliger zijn niet evident is. Deel deze alleszeggende video met dé Rode Kruisvrijwilliger in de hoofdrol en spoor mensen aan om er ook eentje te geven. Want elk eentje telt!

Geef er eentje


Verwante items

  • Onze vrijwilligers geven zich helemaal. Ook tijdens de eindejaarsfeesten! Soms dag en nacht, door weer en wind. Altijd met volle overgave en massa's engagement. Met de slogan ‘Geef er eentje voor eentje die zich geeft’ willen we alle Vlamingen overtuigen om hen te steunen. Dit jaar krijgen we…

    Lees meer...
  • 5 december, dag van de vrijwilliger! Hét moment dus om onze 13.815 vrijwilligers op een gepaste manier in de bloemetjes te zetten en te bedanken voor alles wat ze het afgelopen jaar hebben gedaan voor Rode Kruis-Vlaanderen. Het was opnieuw een jaar waarin al onze vrijwilligers, die de ruggengraat…

    Lees meer...
  • Waarom wij vandaag, 5 december, onze 13.468 vrijwilligers in de bloemetjes zetten? Omdat zij, net zoals Magda, Peter, Lies en Carine, het hele jaar door klaar staan om jou te helpen!                                                 …

    Lees meer...

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: