150.000 euro voor zorghotel Polderwind dankzij Kunst@RodeKruis

18/01/16

Afgelopen zondag 17 januari organiseerde de afdeling Ronse-Kluisbergen een after-party voor alle vrijwilligers die aan de happening Kunst@ RodeKruis deelnamen. Meer dan 250 vrijwilligers zetten hun beste beentje voor om dit unieke gebeuren in goede banen te leiden. Van bij de ontvangst van de eerste kunstwerken tot het volledig ontmantelen van de tentoonstelling waren constant vrijwilligers in de weer.

Uiteindelijk bezochten 5.000 bezoekers de kunsthappening en dat leverde het bijzonder mooie nettobedrag van 150.000 euro op voor ons hotel Polderwind. De aanwezigheid van quasi alle bekende kunstenaars op de verkooptentoonstelling en de kwaliteit op de Red Cross Art Contest liet al het beste verhopen, maar dit resultaat overtreft iedere verwachting. Voorzitter Pascal Van Overmeire was dan ook meer dan fier om dit resultaat aan zijn vrijwilligers mede te delen. In zijn toespraak onderstreepte hij de dankbaarheid die alle medewerkers verdienen.

Het ganse project werd aangevat om het in aanbouw zijnde hotel Polderwind van Rode Kruis-Vlaanderen een steuntje in de rug te geven maar het is uiteindelijk een ferme duw geworden. Het was dan ook met trots en onder een warm applaus dat de cheque werd overhandigd aan de verantwoordelijken van Rode Kruis-Vlaanderen.

 


Verwante items

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: