Asielzoekers voetballen in eerste klasse

 

‘Iedereen op het veld’ – met dat motto nodigen Rode Kruis-Vlaanderen en Royal Antwerp Football Club maar liefst 32 gelegenheidsclubs uit op de ‘Heilige Grond’ van de Bosuil. Het merendeel van de ploegen werd samengesteld met asielzoekers uit verschillende Belgische opvangcentra. Mensen die tot voor kort helemaal niet bezig waren met spel en plezier maar nu wél even kunnen genieten. En dát bij een kersverse Eerste Klasseploeg in het Belgische voetbal.

Rode Kruis-Vlaanderen organiseerde de voorbije jaren dit event in het Opvangcentrum voor asielzoekers op de Antwerpse Linkeroever. Door het groeiend succes van het tornooi stelt de Royal Antwerp Football Club nu haar terreinen ter beschikking.

 

 

 

Méér nog:

  • Er doet ook een vedettenploeg van RAFC mee
  • Antwerpspeler Björn Vleminckx is de enthousiaste peter van dit tornooi
  • Antwerp installeert een ‘Kids Village’ waar alle kinderen (van spelers én bezoekers) samen kunnen spelen
  • Papa Mojito en Merdan Taplak Orkestar komen extra sfeer brengen
  • Ook een aantal Antwerpse sociale organisaties doen mee, waaronder: Antwerp Street Boys (dak- en thuislozenwerking van RAFC), Betonne Jeugd (jeugdvereniging), FC Syriana (Antwerpse nieuwkomers) en Recht op vzw (vereniging waar armen het woord nemen)
  • Iedereen is welkom en de inkom is gratis

Ook Fedasil, Croix Rouge Communauté Francophone, de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Pro League zetten mee hun schouders onder dit unieke project. Ook jij bent van harte welkom! De eerste match op 11 juni start om 10u en om 17u kennen we de winnaar van dit tornooi.

Praktische info

Bosuilstadion
Oude Bosuilbaan 54/a
2100 Deurne 

Locatie

Oude Bosuilbaan 54
Antwerpen 2100

Bekijk op Google Maps