Studenten nemen zichzelf Bloedserieus

-

Antwerpen, Brussel, Diepenbeek, Gent, Kortrijk en Leuven: stroop jullie mouwen al maar op want Bloedserieus gaat opnieuw van start! Brussel bijt op 17 februari 2016 de spits af in de zoektocht naar 8.000 gewillige studenten die bloed willen doneren. Op 19 mei 2016 zal na afloop van de bloedinzameling in Diepenbeek duidelijk worden of dat aantal gehaald is.

Bloedgroepen gezocht!

Elk jaar 17.000 studenten overtuigen dat bloed geven belangrijk is én hen ook laten donoren is niet evident. Daarom kan een sterke campagne niet uitblijven. Bloedserieus gaat ook dit academiejaar verder op de verschillende bloedgroepen. De line-up van de verschillende bloedgroepen is een eyecatcher en doet de studenten hopelijk inzien dat er nood is aan elke bloedgroep en dat iedereen iemand anders kan helpen. Studenten: laat jullie niet kennen en kom langs op een Bloedserieusinzameling tussen februari en mei!

Alle data en locaties van Bloedserieus vind je hier

Op www.bloedserieus.be kan je trouwens voor elke bloedinzameling je bed reserveren. Doe dat zeker, want eens alle bedden volzet zijn, kom je er niet meer in. Voor je een bed reserveert, moet je trouwens ook de online donorzelftest doorlopen. Zo vermijd je onnodige verplaatsingen en lange wachtrijen.

Elke student die bloed komt geven op een inzameling van Bloedserieus, krijgt bovendien een goed gevulde goodiebag met leuke en lekkere items (kortingsbonnen voor broodjeszaken, een pakje bakmix, frisdrank, chips enz…).

Nieuw op Bloedserieus is de predonatiescreening. Zoals bij elke bloedinzameling sinds 1 juli 2015 zal
ook tijdens de Bloedserieussessies bij elke nieuwe donor aan de hand van een vingerprik het hemoglobinegehalte getest worden. Deze extra controle biedt een extra bescherming voor jou als donor. Enkel bij een voldoende hoog hemoglobinegehalte kan je veilig bloed geven.