#EekloHelpt! toont hoe het moet

Al van bij aanvang van de asielcrisis eind augustus, begin september waren heel wat mensen in Eeklo bekommerd over de toekomst van de vele asielzoekers. Sociaal geëngageerde burgers staken de koppen bij elkaar en richtten het initiatief #EekloHelpt! op met maar één bedoeling: "iets" doen voor de vluchtelingen. Om niet onbedacht te werk te gaan en geen acties op poten te zetten die eigenlijk weinig nut hadden, werd er geluisterd naar mensen in het veld. Op die manier kwam EekloHelpt! terecht bij onze dienst Tracing die gevluchte families opnieuw in contact brengt met elkaar.

Met de nodige ondersteuning van het stadsbestuur werd een 3-ledig traject uitgewerkt:

  • organiseren van een kledinginzameling in samenwerking met De Kringwinkel voor bewoners van het opvangcentrum in Eeklo
  • engagement op lange termijn door bijvoorbeeld infomomenten rond vluchtelingen te organiseren en vrijwilligers te zoeken die asielzoekers kunnen begeleiden tijdens het integratieproces
  • organiseren van een geldinzamelactie in het kader van Music for Life van Studio Brussel

EekloHelpt! ook tijdens Music for Life

Pannenkoeken bakken, een zoektocht organiseren, soep verkopen, een benefiet op poten zetten, een straatmuzikant die het beste van zichzelf geeft,... ondertussen zijn al heel wat acties de revue gepasseerd in Eeklo. De grote climax komt er echter op zaterdag 19 en zondag 20 december tijdens de kerstmarkt. Daar zullen alle verenigingen en inwoners hun cheque afgeven terwijl ze een verzoeknummer aanvragen zoals dat ook het geval is bij Studio Brussel tijdens de Warmste Week. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen trouwens ook dan nog een gift doen ten voordele van Tracing.

Stopt het #EekloHelpt!-verhaal na Music for Life? Als het van de sturende groep achter het initiatief afhangt niet. Hun bedoeling is om ook op lange termijn het verschil te blijven maken.

Ook jij kan ons nog steunen tijdens Music for Life

  • Kies Rode Kruis-Vlaanderen als goede doel en bedenk een actie om geld in te zamelen.
  • Surf naar musicforlife.be en registreer jezelf en je actie.
  • Laat je actie plaatsvinden tussen 23 november en 24 december.
  • Stort de opbrengst van je actie via musicforlife.be.
  • Wij ontvangen de opbrengsten via de Koning Boudewijnstichting.
  • Als 'extraatje' kan je tijdens Music for Life je favoriete plaat aanvragen.

Registreer je actie