Lessenreeks internationaal humanitair recht

-

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we ook in 2019 een lessenreeks internationaal humanitair recht. Van 6 maart tot en met 3 april 2019 zal de 22ste editie van deze lessenreeks plaatsvinden. Gedurende deze 5 weken worden op woensdagavond de kernthema’s binnen het internationaal humanitair recht behandeld.

De lessenreeks start met een inleidende uiteenzetting over de bronnen, toepassingsgebied en actoren van het internationaal humanitair recht. De volgende lessen gaan verder in op de bescherming van personen en goederen, de regels met betrekking tot wapens en methoden van oor­logsvoering en de bestraffing van schendingen van het IHR. In elke les is er aandacht voor concrete voorbeelden en ac­tuele onderwerpen. De lessenreeks wordt afgesloten met een actueel thema of een praktische oefening.

Voor elk onderwerp doen we beroep op deskundigen, aca­demici of personen die beroepshalve te maken hebben met de concrete toepassing van het IHR. Na elke lezing rekenen we op de actieve inbreng van de deelnemers om een debat op gang te brengen.

PRAKTISCH

Waar

De Lessenreeks 2019 zal doorgaan in zaal Polack, Residence Palace Wetstraat 155 – 1140 Brussel. Deze locatie ligt op wandelafstand van het station Schuman en metrohalte Schuman. De dichtstbijzijnde (betalen­de) parking is Bepark Parking Schuman (European institutions).

Wanneer

Noteer alvast in je agenda volgende data: vijf woensdagavonden van 6 maart tot 3 april 2019, van 19 tot 21 uur. Toegang tot de zaal vanaf 18.30 uur.

Inschrijven

De lessenreeks is toegankelijk voor iedereen.

Schrijf je hier in

Attest van deelname

Alle deelnemers ontvangen een attest van deelname op basis van de aanwezigheidslijst. Het is belangrijk dat u telkens voor de les deze lijst ondertekent.

Erkenning Orde van Vlaamse Balies

10 juridische punten werden toegekend aan deze opleiding door de Orde van de Vlaamse Balies. De opleiding werd erkend door het intituut voor gerechtelijke opleidingen. Voor diegenen die zich inschrijven maar niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is wel toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

Download de flyer voor meer info over het programma

Locatie

Residence Palace Wetstraat 155
1140 Brussel

Bekijk op Google Maps