Rode Kruisfeest 2017

-

Het Rode Kruisfeest is dé jaarlijkse gelegenheid om onze Rode Kruisvrijwilligers en trouwe donoren te bedanken. Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 vieren wij het Rode Kruisfeest in Boudewijn Seapark en stad Brugge. 

Locatie

Brugge: bezoek aan Boudewijn Seapark - Dolfinarium en ontdekkingstocht in het stadscentrum van Brugge. Opgepast: honden worden niet toegelaten in het park!

 

Openingsuren 

Het Boudewijn Seapark is open van 10.00u tot 18.00u.

Onthaalstand Brugge

Van 9.30 tot 15u vind je aan het station en in het Boudewijn Seapark een onthaalstand. Hier krijg je ook een gedetailleerd programma wat je die dag allemaal kan beleven.

Boudewijn Seapark

Hoofdattractie is een live-show in het dolfinarium. Daarnaast zijn er ook shows met zeehonden en zeeleeuwen.

Naast de dierenshows zijn er ook pretparkattracties. Vergeet ook je zwembroek niet! Kinderen kunnen zich uitleven in het gloednieuwe plonsbad Bobo’s AquaSplash terwijl ouders kunnen genieten van het zonnetje in de ligweide.

Elke namiddag is er ook een vrij podium. Alle donoren en vrijwilligers die creatief bezig zijn kunnen hier hun kunsten tonen. Zang, dans, goochelshows, poëzie, comedy… horen hier thuis. Wel vooraf aanmelden bij arne.blonde@rodekruis.be

Zowel op zaterdag als zondag is er om 16u op de centrale weide in Boudewijn Seapark een slotconcert van Bram en Lennert. Dit zijn twee getalenteerde en dynamische gitaristen. Zij nemen hun publiek mee op een ongedwongen, maar aanstekelijke wijze, in een muzikale reis doorheen de populaire popgeschiedenis. Van de Beatles tot Christoff.

Ontdekkingstocht in het stadscentrum van Brugge

Een wandelzoektocht toont je de mooiste plekken van Brugge. Je kan verschillende musea bezoeken, met de bootjes varen of fietsen huren aan kortingsprijzen. Zelfs een heuse bierproeverij is mogelijk. Breng zeker een bezoek aan het historische pand waar Rode Kruis-Vlaanderen een opvangcentrum voor asielzoekers heeft. Bij mooi weer kan je pauzeren en iets drinken in de mooie binnentuin.

Dit weekend is het ook erfgoedweekend in Brugge. Uit het ruime aanbod selecteerden we reeds de meest interessante activiteiten, allemaal volledig gratis!

Ons overzicht vind je hier

Blijf je enkel in Brugge en ga je niet naar het Boudewijn Seapark dan moet je niet inschrijven en heb je dus geen toegangsticket nodig.

Vervoer

Kom je met je eigen wagen, dan vind je parking aan Boudewijn Seapark (€7), in de parkeergarage aan het station (€ 3,5 inclusief een gratis ticket voor de centrumbus) of aan de school Vives (Xaverianenstraat 10 – gratis).

Brugge is heel gemakkelijk bereikbaar met de trein. Er zijn verschillende treinen per uur vanuit Antwerpen, Gent, Brussel en Kortrijk. De wandelzoektocht start al vanaf het station. Het Rode Kruis voorziet pendelbussen van het station in Brugge naar Boudewijn Seapark en ’s avonds terug. De pendelbussen vertrekken op het Stationsplein, aan de kant van het “centrum” in het station. ’s Ochtends rijden de pendelbussen tussen 9u30 en 11u30, ’s avonds tussen 16u30 en 18u30. Tussendoor voorzien we een bus voor zij die willen pendelen tussen de stad Brugge en Boudewijn Seapark. Er is ook een wandelpad tussen Boudewijn Seapark en het station. Het pad begint aan de achterkant van het station en je rekent voor de wandeling best minimaal 30 minuten. Vertrek dus zeker op tijd vanuit Boudewijn Seapark als je ’s avonds de trein terug neemt.

 

Met dank aan

          

Locatie

Alfons de Baeckestraat 12
8200 Sint-Michiels (Brugge)

Bekijk op Google Maps