Rode Kruis-Vlaanderen Dag 2022: welkom in Walibi

Donoren en vrijwilligers, spits de oren want ook dit jaar organiseren wij de Rode Kruis-Vlaanderendag speciaal voor jullie! Op 7 en 8 mei nodigen we jullie graag uit voor een dag vol plezier met het hele gezin in Walibi Belgium te Waver!

Programma

Walibi Belgium is een pretpark dat zowel jong als oud weet te bekoren. Hier vind je alle info over het park:

Ontdek Walibi Belgium

Vervoer

Kom je met je eigen wagen, dan kan je parkeren op de parking van het pretpark. Je betaalt 10 euro per wagen. Het adres voor je gps is: Boulevard de l'Europe 100 1300 Wavre. (Meer info: Parkeren - Walibi)

Walibi Belgium is ook heel gemakkelijk bereikbaar met de trein. Je hebt rechtstreekse toegang tot het park vanuit station Bierges-Walibi op 150 m.

Antwoorden

Wat is de Rode Kruis-Vlaanderen Dag?

Elk jaar, met uitzondering van 2020 omwille van coronamaatregelen, organiseert Rode Kruis-Vlaanderen een dankfeest voor al zijn vrijwilligers en donoren. Dit jaar trekken we daarvoor naar Walibi Waver voor een dag vol pretparkpret.

Elke donor of vrijwilliger die actief was in 2021 en waarvan we een e-mailadres hebben, krijgt een uitnodiging en gratis ticket voor het park. Hij mag ook tot 4 personen - die onder hetzelfde dak wonen - meebrengen. Concreet gaat het dus om max. 5 gratis tickets per donor of vrijwilliger. De dag gaat door op 7 en 8 mei 2022.

Waarom gaat de Rode Kruis-Vlaanderen Dag door in Walibi?

Dankzij een mooie samenwerking met Walibi Belgium, kunnen we dit jaar de Rode Kruis-Vlaanderen Dag organiseren in Walibi Waver en kunnen we jullie in de bloemetjes zetten met een leuke gezinsactiviteit.

Hoe moet ik me inschrijven?

Inschrijven voor de Rode Kruis-Vlaanderen Dag doe je via deze link.

Opgelet: schrijf je in met het mailadres waarop je je uitnodiging voor de Rode Kruis-Vlaanderen Dag kreeg. Zoniet zal de inschrijving niet lukken.

Waarom kan ik enkel online inschrijven?

De voorbije jaren heeft de wereld een grote digitale sprong gemaakt. Van online shoppen over contactloos betalen. Ook Rode Kruis-Vlaanderen stapt op deze digitale trein. Bovendien vermijden we zo ook heel wat papier.

Tot wanneer kan ik me inschrijven voor de Rode Kruis-Vlaanderen Dag?

Reserveer je plaatsen op de Rode Kruis-Vlaanderen Dag voor 3 april. De Rode Kruis-Vlaanderen Dag zelf gaat door op 7 en 8 mei 2022.

Hoeveel plaatsen mag ik reserveren?

Per inschrijving kan je maximaal vijf tickets reserveren: de donor/vrijwilliger + 4 gezinsleden die onder het zelfde dak wonen.

Walibi is een gezinsactiviteit bij uitstek, de Rode Kruis-Vlaanderen Dag samen beleven is een waardevol cadeau. We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om te komen met enkele gezinsleden. Vandaar dat we een maximum aantal personen hebben bepaald.

Waarom kan ik me alleen inschrijven met gezinsleden onder hetzelfde dak?

De Rode Kruis-Vlaanderen Dag is een gezinsactiviteit, daarom kan je enkel gezinsleden meenemen die wonen onder hetzelfde dak.

Wat als we met meer dan 5 gezinsleden wonen onder hetzelfde dak?

Je kan de dag zelf aan de kassa van Walibi Waver bijkomende tickets kopen.

Kan ik bijkomende vrienden/kinderen uitnodigen die niet onder hetzelfde dak wonen?

Je kan voor hen de dag zelf aan de kassa van Walibi Waver bijkomende tickets kopen.

Moet ik ook reserveren voor kinderen onder de 3 jaar?

Nee, kinderen onder 3 jaar moeten geen ticket hebben.

Waarom moet ik een bijdrage van €5,00 betalen?

Voor de Rode Kruis-Vlaanderen Dag zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om te vermijden dat mensen tickets reserveren, maar vervolgens niet naar het event komen, rekenen we een reservatiekost aan. Zo willen we ervoor zorgen dat iedereen die graag wil komen, dat ook kan. De €5,00 reservatiekosten krijg je terug in de vorm van een ‘e-voucher’: een waardebon met dezelfde waarde die je kan gebruiken in het park voor een drankje en een snack enkel op de dag dat je tickets hebt geboekt. Uitdeelpunt zal het Tiki-Theater zijn vanaf 12u tot 18u. 

Kun je toch niet komen en annuleer je je tickets niet voor 3 april, dan krijg je de 5 euro per persoon niet terug.

Op voorhand annuleren kan wel (namelijk voor 3 april), dan krijg je ook je 5 euro per persoon teruggestort. Zo kunnen we nog andere mensen blij maken met de vrijgekomen tickets.

Kan ik online betalen of nadien betalen?

De bijdrage van €5,00 betaal je online op het einde van je inschrijving. Je betaalt met Bancontact. Geen betaling is geen inschrijving.

Kan ik mijn inschrijving annuleren of wijzigen?

Kan je toch niet naar de Rode Kruis-Vlaanderen Dag komen? Dan kan je je inschrijving weer annuleren. Doe dit voor 3 april. De aangerekende €5,00 krijg je teruggestort. We verwerken de terugstorting de eerstvolgende werkdag na je annulatie. Je ontvangt het bedrag dan meestal dezelfde dag op je rekening. Heb je met een creditcard betaald? Dan ontvang je het bedrag binnen 14 dagen op het creditcard statement.

De plaatsen voor de Rode Kruis-Vlaanderen Dag zijn beperkt (en ook gewild). Indien je niet kan komen, annuleer dan zeker je reservering.

Je inschrijving wijzigen of annuleren doe je via https://rodekruisdag.schrijf-me-in.be/annuleren

Wanneer krijg ik mijn tickets toegestuurd?

Je kan begin mei een mail verwachten met daarin alle praktische info rond het event en een downloadlink voor jouw tickets.

Inschrijven en uitschrijven kan tot en met 3 april.

Ik kreeg geen bevestigingsmail, wat nu?

Als je inschrijving correct is en je hebt deze bevestigd, wordt een bevestigingsmail verstuurd naar het mailadres dat je opgaf. Ontvang je geen mail? Stuur dan een mailtje naar rodekruisdag@rodekruis.be.

Hoe kan ik Walibi het best bereiken?

Walibi is zowel met de auto en de trein goed bereikbaar. Op de website van het pretpark vind je meer informatie over de bereikbaarheid. Hoe Walibi bereiken ? | Walibi Belgium

Waar kan ik parkeren?

Walibi heeft een ruime parking waar je zeker terecht kan. Meer informatie vind je op hun website: Hoe Walibi bereiken ? | Walibi Belgium

Een parkeerticket kost 10 euro.

Is dit een gratis evenement?

Als dank voor je inzet tijdens het voorbije jaar krijg je van Rode Kruis-Vlaanderen een gratis inkomticket voor het pretpark Walibi. Je kan daarmee overal in het park op de gratis attracties.

Wat als het park opnieuw moet sluiten en de Rode Kruis-Vlaanderen Dag niet kan doorgaan?

Als de Rode Kruis-Vlaanderen Dag om een reden niet door zou kunnen gaan, dan zal de bijdrage van €5,00 per persoon teruggestort worden en zullen we evalueren of er een nieuwe datum wordt gepland.

Ben ik verplicht een mondmasker te dragen in het park?

Controleer voor je bezoek aan Walibi altijd goed de geldende maatregelen. Je vindt ze via onderstaande link. FAQ-Covid | Walibi Belgium

Moet ik een Covid Safe Ticket, vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test meebrengen bij mijn bezoek aan Walibi?

Als Rode Kruis-Vlaanderen volgen wij hierin graag de gezonheidsmaatregelen van Walibi. FAQ-Covid | Walibi Belgium

Mag ik mijn hond meenemen naar het park?

Dieren (met uitzondering van blindengeleidehonden en assistentiehonden met officieel hondenjasje) zijn niet toegelaten in het park.

Moet ik het treinticket of het parkeerticket voor de wagen zelf betalen?

De toegang tot Walibi Waver wordt je volledig gratis aangeboden. Echter, de verplaatsing naar het pretpark en eventuele parkingkosten moeten door jezelf betaald worden. Een parkeerticket kost €10.

Is het park toegankelijk voor rolstoelen?

Walibi Waver is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Rolstoelen worden, mits tijdige reservering en minstens 48 uur op voorhand, gratis ter beschikking gesteld aan de infobalie. Je kan de gratis rolstoel reserveren via het contactformulier: Contacteer ons | Walibi Belgium, dit is aangeraden omdat het aantal beperkt is. 

Ik ben donor, ik heb bloed, plasma of bloedplaatjes gegeven in 2021 en heb geen emailadres. Hoe kan ik mij inschrijven voor de Rode Kruis-Vlaanderen Dag?

In dat geval kan je een mail sturen naar donoradministratie@rodekruis.be met volgende gegevens: naam, voornaam, geboortedatum, donornummer en emailadres.

Wij zullen je emailadres toevoegen aan je donorprofiel. Dat emailadres zullen we dan ook gebruiken voor toekomstige communicatie.

In de laatste week van maart ontvang je de uitnodiging voor de Rode Kruis-Vlaanderen dag op je emailadres.

Deze procedure geldt tot 25 maart. Daarna kunnen we je niet meer uitnodigen op de Rode Kruis-Vlaanderen dag.

Ik deed een bloed-, plasma- of bloedplaatjesdonatie in 2022, maar kreeg geen uitnodiging. Klopt dat?

Voor de Rode Kruis-Vlaanderen Dag die doorgaat in mei 2022 nodigen we donoren uit die een donatie deden in 2021. Kwam je in 2022 doneren en doneerde je de afgelopen jaar niet? Dan ontvangt u voor deze editie helaas geen uitnodiging.

Tot dan! 

Ik ben op verschillende manieren ingeschreven bij Rode Kruis-Vlaanderen, daardoor kreeg ik de uitnodiging op verschillende emailadressen. Mag ik dan meerdere keren inschrijven?

Nee, je mag maar 1 keer inschrijven per gezin. Je kan maximaal 5 tickets reserveren.

Op welk mailadres krijg ik mijn tickets?

Donoren krijgen hun tickets op het mailadres waarmee ze zich inschreven. 

Vrijwilligers krijgen de tickets op het vrijwilligersmailadres. 

Ik heb mijn e-voucher van € 5 niet gebruikt. Kan ik het geld recupereren?

Nee, het bedrag kan niet uitbetaald worden als het niet werd uitgeven in het park op de dag dat u uw tickets gebruikt (7 of 8 mei).

Stond je vraag er niet tussen?

Stuur dan een mailtje naar rodekruisdag@rodekruis.be

Locatie

Boulevard de L'europe 100
1300 Wavre

Bekijk op Google Maps