Noodinzameling bloed in Antwerpen

Omdat onze bloedvoorraad al weken onder druk staat door de hoge vraag vanuit ziekenhuizen én minder locaties (zoals bedrijven) waar bloed ingezameld kan worden, organiseren we vrijdag 12 juni voor de allereerste keer een nood-bloedinzameling in samenwerking met Stad Antwerpen. 

Van 15u tot 20u zullen we die dag 250 donoren ontvangen in het administratief gebouw Den Bell. Ondertussen zijn alle afspraken voor deze noodinzameling volzet. Bedankt aan iedereen die zo snel reageerde en een afspraak maakte!

Bloed geven in juni

Aangezien de noodinzameling op 12 juni helemaal volzet is, vragen wij iedereen die deze oproep hoort om nu al een afspraak vast te leggen in juni via donorportaal.rodekruis.be of het gratis nummer 0800 777 00. Zo zorgen we er samen voor dat alle patiënten in de ziekenhuizen nu én deze zomer de bloedproducten die voor hen van levensbelang zijn, toegediend krijgen.

Pedro Elias ondersteunt oproep

Woordvoerder Ine Tassignon

Juni is normaal gezien de maand waarin we alles op alles zetten om de voorraad naar omhoog te krijgen. Onze donoren zijn in juli en augustus met andere dingen bezig en slaan al eens een bloedgift over. We weten dat, dus moeten we ervoor zorgen dat we met genoeg reserve de zomer ingaan om het risico op een bloedtekort tijdens de zomer zo klein mogelijk te houden. 

Nu staat de voorraad al in juni onder druk: ziekenhuizen starten opnieuw op, uitgestelde niet-dringende ingrepen worden ingehaald én er zijn minder locaties (zoals grote bedrijven) waarop bloed ingezameld kan worden. Het ziet er dus naar uit dat het de komende twee maanden zeer moeilijk wordt om voldoende bloed in voorraad te hebben. Maar daar kan NU dus nog iets aan gedaan worden.

Ine Tassignon

Woordvoerder Rode Kruis-Vlaanderen

Locatie

Francis Wellesplein 1
Antwerpen 2018

Bekijk op Google Maps