Lezing over de bescherming van culturele goederen in gewapende conflicten

Recente conflicten zoals Mali, Syrië en Irak hebben opnieuw de kwetsbaarheid van culturele goederen tijdens gewapende conflicten aangetoond. Hoe spelen de basisregels van het internationaal humanitair recht een rol bij deze bescherming? Welke specifieke verdragen bieden bescherming en hoe? Wat is het verschil in de bescherming van de Grote Markt te Brussel en de bescherming het Plantin Moretus Museum in Antwerpen? Welke rol spelen de verschillende actoren betrokken bij de bescherming van culturele goederen? Zowel theorie als praktijk komen in deze lezing aan bod.

Spreker is Benjamin Goes, Belgisch vertegenwoordiger en gewezen voorzitter van het Intergouvernementeel Comité voor de Bescherming van cultuurgoederen in geval van een gewapend conflict.

Wanneer

Dinsdag 13 oktober 2015, van 18u30 tot 21u30.

Waar

De lezing gaat door in het auditorium van BNP Paribas Fortis, Koningsstraat 20, 1000 Brussel. Het auditorium is gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Het treinstation Brussel-Centraal ligt op 5 minuten wandelen van het auditorium.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn intussen afgesloten.

 

Download de flyer 'Bescherming van culturele goederen in gewapende conflicten (.pdf)

Locatie

Koningsstraat 20
Brussel 1000

Bekijk op Google Maps


auditorium van BNP Paribas Fortis