Lezing door Philippe Vandekerckhove - Het Rode Kruis: unieke mix van vrijwillige inzet, wetenschap en modern management

 

 

 

 

 

 

 

 


De stuurgroep Kennis & Maatschappij van Alumni Lovanienses van KU Leuven presenteert de lezing 'Het Rode Kruis: unieke mix van vrijwillige inzet, wetenschap en modern management' door prof. Philippe Vandekerckhove. 

Als gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen schetst Philippe Vandekerckhove de uitdagingen en doelstellingen waar deze bloeiende organisatie in haar dagelijkse werking mee geconfronteerd wordt.

Ik schrijf me in

Het Rode Kruis is niet weg te denken. Waar oorlog is, waar rampen zich voordoen, waar kwetsbare mensen zijn, waar vluchtelingen proberen te overleven, waar bloed wordt ingezameld, waar EHBO cursussen gegeven worden, daar en nog op veel andere plaatsen is het Rode Kruis aanwezig. Opgericht in 1864, meer dan 150 jaar oud, is het Rode Kruis meer dan ooit springlevend. Van ‘helpen en zorgen voor kwetsbare mensen’ evolueert Rode Kruis-Vlaanderen tot ‘iedereen helpen om kwetsbare mensen te kunnen helpen’.

Zelfredzaamheid vormt de rode draad. Deze centrale doelstelling is uitgewerkt in het Strategisch plan 2020. Prof. Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen stelt dat de structuren zich moeten aanpassen aan de gekozen strategie om deze maximaal efficiënt en effectief te kunnen uitvoeren. “Structure follows strategy”. In deze lezing schetst hij de uitdagingen en doelstellingen waar deze bloeiende organisatie in haar dagelijkse werking mee geconfronteerd wordt.

Philippe Vandekerckhove doceert deeltijds aan de faculteit Geneeskunde, afdeling Hematologie van de KU Leuven en is eveneens Gedelegeerd Bestuurder Rode Kruis-Vlaanderen. Hij deed onderzoek aan de KU Leuven maar ook in het buitenland onder meer aan de Universiteit Rotterdam en New York University. In deze lezing gaat hij dieper in op de uitdagingen van het Rode Kruis-Vlaanderen voor de toekomst.

Programma

  • 19u15: Ontvangst en registraties
  • 19u35: Inleiding door Johan Van Calster, ere-voorzitter Farmaleuven
  • 19u45: Voordracht door Prof. dr. Philippe Vandeckerkhove "Het Rode Kruis: unieke mix van vrijwillige inzet, wetenschap en modern management"
  • 20u45: Slotwoord en de mogelijkheid tot het stellen van vragen
  • 21u00: Afsluitend drankje, aangeboden door Alumni Lovanienses en de KU Leuven

Praktische info

  • Datum: 28 november 2017
  • Locatie: KU Leuven - Promotiezaal Universiteitshal - Naamsestraat 22 - 3000 Leuven
  • Tarieven: 15 euro (KU Leuven-alumni, betalend lid van een alumnikring: 10 euro // studenten: 0 euro)

Locatie

Naamsestraat 22
Leuven 3000

Bekijk op Google Maps