Lessenreeks internationaal humanitair recht 2017

-

In maart 2017 organiseert Rode Kruis-Vlaanderen de twintigste lessenreeks internationaal humanitair recht (IHR). De lessenreeks behandelt de kernthema’s binnen het interna­tionaal humanitair recht.

De lessenreeks begint met een inleidende uiteenzetting over de bronnen, toepassingsgebied en actoren van het internati­onaal humanitair recht. De volgende lessen gaan verder in op de bescherming van personen en goederen, de regels met be­trekking tot wapens en methoden en de bestraffing van schen­dingen van het internationaal humanitair recht. In elke les is er aandacht voor concrete voorbeelden en actuele onderwerpen. De lessenreeks wordt afgesloten met de behandeling van een actueel thema: ‘oorlog in steden’.

Voor elk onderwerp doen we een beroep op deskundigen, aca­demici of personen die beroepshalve te maken hebben met de concrete toepassing van het IHR. Na elke lezing rekenen we op de actieve inbreng van de deelnemers om een debat op gang te brengen.

Bekijk het volledige programma.

Schrijf je in

Praktisch

Wanneer

Vijf woensdagavonden van 1 maart tot 29 maart 2016, van 19 tot 21 uur. Toegang tot de zaal vanaf 18.30 uur.

Waar

De Lessenreeks gaat door in het auditorium ‘Marais’ van BNP Paribas Fortis in de Kreupelenstraat 12, Brussel. Het auditorium ligt op 7 minuten wandelen van het treinstation Brussel-Centraal en op 6 minuten wandelen van metrostation ‘De Brouckère’ (uitgang Muntplein). De dichtstbijzijnde (betalende) parkings zijn ‘Munt’ en ‘Schildknaap’.

Prijs

De prijs voor de volledige lessenreeks bedraagt 45 euro. Voor een afzonderlijke les betaal je 9 euro. Studenten kunnen zich in­schrijven aan een lager tarief: zij betalen 20 euro voor de gehele reeks en 4 euro voor een afzonderlijke les.

Je ontvangt een factuur tot betaling na afloop van de lessen­reeks. Bij annulering van een inschrijving minder dan 1 week voor de les rekenen wij de reële kost van de deelname aan.

Inschrijven

De lessenreeks is toegankelijk voor iedereen. Vooraf inschrij­ven is wel noodzakelijk. De uiterste inschrijvingsdatum is 20 februari 2017. Schrijf je hier in

Attest van deelname

Alle deelnemers ontvangen een attest van deelname op basis van de aanwezigheidslijst. Het is belangrijk dat u telkens voor de les deze lijst ondertekent.

Erkenning Orde van Vlaamse Balies

De Orde van de Vlaamse Balies erkent deze opleiding voor 2 juridische punten per les – 10 juridische punten voor de volledige reeks. 

Erkenning Instituut gerechtelijke opleiding

Het instituut voor gerechtelijke opleiding erkent de lessenreeks internationaal humanitair recht 2017 en neemt de inschrijvingskosten voor magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde voor deze opleiding ten laste.

De factuur wordt door Rode Kruis-Vlaanderen rechtstreeks overgemaakt aan het Instituut voor gerechtelijke opleiding.

Voor hen die zich inschrijven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste.

Locatie

Kreupelenstraat 12
1000 Brussel

Bekijk op Google Maps