Kunst@Rode Kruis

-

Dé kunsthappening in Ronse

Dat kunstenaars vaak maatschappelijk geëngageerde mensen zijn, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wat er van 7 tot 11 november in Ronse gaat gebeuren tart alle verbeelding. Dan organiseert Rode Kruis-Vlaanderen de kunsthappening Kunst @ Rode Kruis met als enige doel: voldoende geld inzamelen voor het nog te bouwen zorghotel ‘Polderwind’ in Zuienkerke.

Peter van deze kunsthappening is niemand minder dan grote mijnheer: Panamarenko! Tijdens deze kunsthappening vormt de beeldende kunst de hoofdbrok. Daarnaast krijgt ook  muziek en gastronomie een volwaardige plaats.

Beeldende kunst

De verkoopscollectie toont 165 werken van Belgische hedendaagse kunstenaars. Het is een unieke collectie, werken die nooit eerder getoond zijn, sommige zijn zelfs speciaal gecreëerd voor deze expo. Curator van dienst is Hilde Van Canneyt. Op Kunst @ Rode Kruis verwelkomen we zo goed als ALLE toonaangevende kunstenaars: Michaël Borremans, Jan Fabre en Luc Tuymans om er maar een paar te noemen. Het uitzonderlijke aan deze expo is dat alle werken ook te koop worden aangeboden. De werken zijn te bezichtigen in het uitzonderlijk opengesteld art deco klooster Sancta Maria. De expo is dagelijks te bezichtigen  van 10u tot 17u30.

Inkom: 8€ (volwassenen), 25€ (met catalogus), 1€ (-18-jarigen)

Maar er is meer. Naast alle grote namen, kon ook elke kunstenaar in Vlaanderen meedoen aan de Red Cross Art Contest. Uit de meer dan 500 ingezonden werken zijn er 200 geselecteerd door een gerenommeerde jury (o.a. Philippe Van Cauteren - SMAK). Deze expo is de ideale plaats voor een zoektocht naar nieuw talent.

Vrije inkom

Muziek

Op 11 november brengt Jef Neve een ode aan de kunst en sluit hiermee de deuren van dit event.

Inkom Jef Neve: 40€

Gastronomie

Op de bovenste verdieping van het oud gerenoveerd ziekenhuis, TIO3, opent vijf dagen lang het Ferro Lusto pop-up restaurant, genoemd naar het moederschip van Panamarenko.  Tijdens de openingsuren van de expo kan je in de design setting van ontwerper Rogier Vancamelbecke genieten van een drankje en een hapje en van een fenomenaal zicht op de Vlaamse Ardennen. Op woensdagmiddag 11 november kan je  inschrijven voor een uniek etentje met designbordjes van acht topchefs (Chateau du Mylord, Vrijmoed, Joost Arijs, Roger van Damme, Maison D, C-Jules, Pand 19 en Claudia Allemeersch).

Tickets: 150€ per persoon (met concert Jef Neve : 175 euro)

Bekijk alvast enkele sfeerfoto's

 


Meer info op www.kunstatrodekruis.be

Volg ons op www.facebook.com/kunstatrodekruis

Voor specifieke vragen kunst@rodekruis.be

Locatie

O. Delghuststraat 60
9600 Ronse

Bekijk op Google Maps