Help ons helpen met één maaltijdcheque

-

Voor de zevende maal organiseren Rode Kruis en Sodexo samen de actie ‘Rode Kruischeque’. Iedereen die Sodexo Lunch Passes (maaltijdcheques) krijgt, kan er één of meerdere schenken aan Rode Kruis. Met de opbrengst worden gezonde maaltijden bereid tijdens de vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. De actie gaat van start in juli 2015 en zal 3 maanden duren.

Dit jaar wordt de laatste keer dat je deze vakantiekampen kan steunen door één of meerdere maaltijdcheques weg te schenken. Volgend jaar behoren de papieren maaltijdcheques immers definitief tot het verleden. Vanaf dan worden alleen nog elektronische maaltijdcheques verspreid.

Een of meerdere maaltijdcheques terugsturen is gemakkelijk én gratis:

  • het strookje van de maaltijdcheque Sodexo Lunch Pass afscheuren
  • de Lunch Pass in de voorgedrukte enveloppe steken (die je bij je maaltijdcheques vindt) en in een postbus steken. Een postzegel kleven is niet nodig.

Wat met een e-cheque?

Mensen die elektronische maaltijdcheques op hun Sodexo Card® ontvangen, kunnen deze vakantiekampen ook steunen door rechtstreeks te storten op BE70 0000 0000 2525 (Bic: BPOT BE B1) van Rode Kruis met vermelding ‘actie Sodexo’.

516 kinderen op kamp!

In de zomervakantie van 2015 organiseert Rode Kruis-Vlaanderen 12 vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen tussen 7 en 14 jaar. Dat zijn kinderen die zonder de financiële steun van het Rode Kruis, de inzet van vrijwilligers én jouw hulp simpelweg niet op reis kunnen gaan.  

Dit jaar kunnen 516 kinderen wél mee op vakantiekamp en hebben zij ook een ‘vakantieverhaal’ te vertellen als de school weer begint. Zeg nu zelf: elk kind verdient toch een vakantie?

Vakantiekampen

Voor deze vakantiekampen doet Rode Kruis-Vlaanderen een beroep op vrijwillige monitoren en logistiekers. Per 40 kinderen zijn er 12 monitoren, 2 hoofdmonitoren en 5 logistiekers (zij doen de boodschappen, bereiden maaltijden, zorgen voor een nette keuken en sanitair en helpen bij het vervoeren van kinderen van en naar bepaalde activiteiten). De begeleiders moedigen de kinderen aan zodat iedereen het gevoel heeft van erbij te horen.  

Bij zo’n kamp hoort ook evenwichtige en gezonde voeding – iets waar deze kinderen thuis ook niet altijd op kunnen rekenen. Dankzij Sodexo en jouw maaltijdcheques kan Rode Kruis-Vlaanderen hen die maaltijden aanbieden. Help jij mee?

In naam van alle kinderen: dank je en smakelijk!

Meer info: www.rodekruischeque.be