Frits Kalshoven competition on international humanitarian law

-

Van 13 tot 18 februari 2017 vindt de tiende editie van de Frits Kalshoven International Humanitarian Law Competition plaats in Mechelen en Den Haag. Deze Engelstalige competitie heeft tot doel het internationaal humanitair recht tot leven te brengen door het gebruik van workshops, rollenspelen en een pleitwedstrijd. De competitie wordt georganiseerd door Rode Kruis-Vlaanderen en het Nederlandse Rode Kruis, met ondersteuning van o.a. het Internationale Rode Kruiscomité. 

Voor deze jubileumeditie kozen we voor het thema: ‘in the name of humanity’. Dit jaar zal de competitie ook een dag langer duren. De competitie staat open voor teams van drie studenten die aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • ingeschreven zijn voor een rechtenopleiding aan een Belgische of Nederlandse universiteit of militaire academie (Master niveau);
  • een goede kennis hebben van internationaal publiekrecht;
  • een grote belangstelling hebben voor het IHR; en
  • de Engelse taal goed beheersen.

 

Wij vragen een bescheiden registratiekost van 75 euro per persoon. Meer informatie daarover vind je op de website www.rodekruis.nl/ihlcompetition

De teams, een per instelling, kunnen zich registreren via www.rodekruis.nl/ihlcompetition tot uiterlijk 1 november 2016.