Fototentoonstelling 'Missing'

- Fototentoonstelling Missing

Het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) en Géopolis slaan de handen in elkaar voor een tentoonstelling over een tragisch maar vaak vergeten fenomeen: de vermisten van oorlogen, crises, rampen en migratie.

In het licht van huidige langdurige conflicten, natuurrampen en toegenomen mobiliteit is het fenomeen van vermisten personen zowel chronisch als mondiaal geworden. Eind 2018 registreerde het ICRC wereldwijd meer dan 139.000 vermiste personen. Het kan jaren, soms zelf decennia duren voordat familieleden duidelijkheid krijgen over het lot van hun dierbaren. In de tussentijd moeten ze leven met de pijn en onzekerheid, niet wetende of hun geliefde nog leeft of al dood is.

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de vermisten en hun familieleden die achterblijven met vele vragen. De tentoonstelling laat zien welke initiatieven en programma’s er in het verleden zijn opgezet om het lot van de vermisten op te helderen en achtergebleven familieleden te informeren en bij te staan.

Prakische info

  • Data: 21 november tot en met 22 december 2019
  • Locatie: Geopolis Brussel - Huidevettersstraat 58 - 1000 Brussel
  • Fotografen: Patrick Chauvel (Salvador), Brendan Hoffman (Oekraïne), Stylianos Papardelas (Griekenland) en Kevin Faingnaert (Balkan) 

Meer info over de tentoonstelling vind je op geopolis.brussels/exposition/missing.

De tentoonstelling kwam tot stand dankzij de steun van de Europa Commissie.

Locatie

Huidevettersstraat 58
Brussel 1000

Bekijk op Google Maps