Feestweek van de Zorg

-

Ook dit jaar ondersteunen we met heel ons hart en veel enthousiasme de Dag van de Zorg, een feestdag voor mensen in de zorg. In aanloop naar deze dag krijgen mensen van de zorg - van professionele zorgverleners tot vrijwilligers en mantelzorgers - een week lang alle aandacht die ze verdienen.

Ik hou van u

De feestweek gaat op 15 maart van start met de "Ik hou van u"-campagne waarbij heel Vlaanderen opgeroepen wordt om het overbekende nummer van Noordkaap te zingen. En je krijgt voldoende tijd om te oefenen ;-) De apotheose waarbij iedereen vanuit de deur het nummer zingt, is gepland op zondag 21 maart om 12u. Jouw vocale talenten worden op dat moment door alle Vlaamse beiaardiers muzikaal ondersteund.

Meer info

Babbels over zorg

Tijdens de (feest)Week van de Zorg staat er dagelijks een online talkshow van, over én voor de sector op het menu. De gesprekken gaan over (graag) werken in de zorg maar telkens vanuit een ander subthema bekeken. Experten, filosofen en ervaringsdeskundigen nemen je graag mee in hun verhaal.

Dagthema's:

  • Maandag 15 maart - samen met vrijwilligers en mantelzorgers. Rode Kruisvrijwilliger Danny Amulius deelt zijn ervaring als crisisvrijwilliger in een woonzorgcentrum;

Herbekijk deze Zorgbabbel

  • Dinsdag 16 maart - innovatie voor werkbare zorg;
  • Woensdag 17 maart - de mentale sterkte van de zorg;
  • Donderdag 18 maart - het kan zeker anders, over innovatieve arbeidsorganisatie;
  • Vrijdag 19 maart - diversiteit is groot en klein, over zorgberoepen.

Deze Zorgbabbels zijn dagelijks live te volgen tussen 9u en 11u via livestreaming maar kunnen uiteraard ook uitgesteld bekeken worden. Lisbeth Imbo (De Zevende Dag) leidt als gastvrouw alle gesprekken in goede banen. 

Programma en inschrijven

Panelgesprek TV Plus

Tijdens deze week van de Zorg zie je collega Sarah Verlinden (Eerste hulp bij psychologische problemen) aan het werk in een panelgesprek op TV PLUS. Samen met Hilde Deneyer, directeur VAN - Vlaams ApothekersNetwerk, en Dorien Van Dormael, innovatiemanager bij I-Mens brengt ze een interessante blik op innovatie van de zorg.

Dinsdag 16 maart | 21u30 | Telenet kanaal 53 - Orange kanaal 29 

Bekijk de uitzending

Zaterdagopening donorcentra

Mensen van de zorg – dan denk je meteen aan alle artsen, verpleegkundigen, vrijwilligers… die het afgelopen jaar in de frontlinie stonden. In dat rijtje horen ook bloed-, plasma- en plaatjesdonoren thuis. 

Want ook in het ongewone jaar 2020 konden we rekenen op maar liefst 175.000 donoren. Dankzij hen konden ziekenhuizen alle patiënten blijven helpen: vrouwen na een bevalling met complicaties, kinderen met auto-immuunziektes, kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan ... 

Op zaterdag 20 maart - tijdens de feestweek van de zorg – ontvangen we onze donoren daarom met éxtra open armen en enorm veel dankbaarheid. Onze dertien donorcentra zijn die dag uitzonderlijk open tussen 9 en 15u. 

Jullie hebben onze oproep om zaterdag 20 maart te doneren massaal gehoord waardoor heel wat bedjes ondertussen gereserveerd zijn. Zijn alle afspraken volzet in het donorcentrum in jouw buurt? Overweeg dan zeker langs te komen op een later moment of tijdens de volgende zaterdagopening op 12/06: we blijven jouw donatie nodig hebben.

Maak je afspraak