Donorcentra open op zaterdag tijdens de kerstvakantie

-

Elke dag hebben we bloeddonoren nodig, maar op het einde van het jaar rekenen patiënten nóg meer op je hulp. Tijdens de feestdagen is iedereen druk bezig: met tafels dekken, cadeautjes kopen, bezoekjes plannen en feesten natuurlijk! Maar hierdoor lopen we het risico dat de bloedvoorraad te veel zal dalen. Zeker voor bloedplaatjes, die we ook uit jouw bloeddonatie halen, verwachten we problemen: die kunnen we maar 5 dagen bewaren.

Daarom openen onze donorcentra de deuren op zaterdag tijdens de kerstvakantie. Je kan op 22 en 29 december van 9u tot 15u levens helpen redden en dat op maar liefst 11 locaties!

Maak een afspraak

Reserveer nu al je bedje door een afspraak te maken

  • rechtstreeks bij jouw donorcentrum. Hier vind je de locaties en contactgegevens van onze donorcentra.
  • via het online donorportaal
  • via het gratis nummer 0800 777 00 

Lukt het je niet om op zaterdag 22 of 29 december langs te komen? Dan ben je ook meer dan welkom om op de andere dagen van de kerstvakantie bloed te geven.

Wanneer en waar dat kan, check je hier.

De bloedvoorraad

Kom je zaterdag 22 of 29 december of een andere dag in de kerstvakantie doneren? Dan zorg jij er mee voor dat onze bloedvoorraad tijdens de kerstvakantie op peil blijft. Klik hier op jouw bloedgroep en ontdek hoe ‘jouw’ bloedvoorraad er voor staat. Je zal zien dat we je dringend nodig hebben.