Zorgverhaal van het jaar


Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg organiseren in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven voor het tweede jaar op rij het ‘Zorgverhaal van het jaar’.

 

 

Een inspirerend verhaal

Het ‘Zorgverhaal van het jaar’ is een inspirerend, authentiek verhaal van een kleine of grote organisatie die zich elke dag met veel ‘goesting’ inzet om de beste zorg te bieden aan de cliënt, patiënt of bewoner. We zijn op zoek naar een ‘succes-story’, waarbij goed management en leiderschap in de zorg een verschil maakt voor de patiënt. 

Kwaliteitsvolle zorg

Met de prijs wil Rode Kruis-Vlaanderen kwaliteit, innovatie en duurzaamheid in de zorg- en welzijnssector stimuleren. Het ‘Zorgverhaal van het jaar’ staat model voor kwaliteitsvolle zorg: doeltreffend en doelmatig, tijdig en veilig, met een meerwaarde voor de patiënt.

Nieuw: jury- én publieksprijs

De winnaar van het 'Zorgverhaal van het jaar' wordt op 14 maart 2017 bekend gemaakt tijdens het Dag van de Zorgcongres en ontvangt een geldprijs van €10.000 om het project verder uit te bouwen. Nieuw dit jaar is de publieksprijs: vanaf januari kan ook jij online stemmen voor jouw favoriete zorgverhaal. Wie de publiekstrofee en €2.500 mee naar huis neemt, ontdek je ook op het congres.

Wie kan deelnemen?

Elke voorziening die deelneemt aan Dag van de Zorg 2017 kan exclusief aan deze wedstrijd deelnemen. We richten ons tot alle voorzieningen en organisaties in de zorg- en welzijnssector: ziekenhuizen, de sector van de acute en chronische zorg, de geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg, preventie…

De inschrijvingen zijn afgelopen! 

Benieuwd naar de winnaar van vorig jaar, Onafhankelijk Leven? Lees meer over hun Zorgverhaal.

 

Contact

Hanne Buelens
hanne.buelens@rodekruis.be 
Tel. 015 44 34 08