Zaterdagopening donorcentra: ontdek jouw droomjob of kom doneren

Kom bloed of plasma geven

Op zaterdag 14 maart openen we opnieuw de deuren van onze 13 donorcentra. Lukt het jou ook niet altijd om tijdens de week bloed of plasma te geven? Dan ben je die dag tussen 9u en 15u meer dan welkom om te doneren!

Wil je nu alvast je bedje reserveren om bloed of plasma te doneren? Maak dan een afspraak

Hier vind je de locaties van onze donorcentra.

Impact coronavirus op bloedinzamelingen?

Op dit moment heeft de aanwezigheid van het coronavirus in ons land nog geen impact op de activiteiten van onze organisatie. Dat wil zeggen dat alle activiteiten blijven doorgaan zoals gepland en dat ook de bloedinzamelingen gewoon doorgaan. Donoren willen we graag oproepen hun geplande bloed-, plasma- of bloedplaatjesgift niet te annuleren. Jullie giften blijven nodig om de bloedvoorraad op peil te houden. Aangezien er voorlopig geen bewijs is dat het coronavirus kan overgedragen worden via bloed, is zowel doneren als ontvangen van bloedproducten volledig veilig. In onze donorcentra en op de mobiele bloedinzamelingen besteden we extra aandacht aan handhygiëne voor vrijwilligers, donoren en personeel. Het afnamepersoneel wordt gevraagd hun handen na elke donatie grondig te ontsmetten. Donoren die ziek zijn of zich niet goed voelen, vragen we - zoals steeds - om thuis te blijven.

Ontdek welke job bij jou past

Diezelfde dag kan je achter de schermen van ons Donorcentrum in Mechelen komen kijken welke profielen je tegenkomt op de ‘Weg van het bloed’. Schrijf je in voor een van onze drie rondleidingen en ontdek of er een job is die bij jou past. We hebben 13 donorcentra verspreid over heel Vlaanderen en organiseren elke dag tal van mobiele collectes in diverse steden en gemeenten. Ook daar ligt er misschien een mooie jobopportuniteit op jou te wachten. Je komt het allemaal te weten op 14 maart.

We organiseren drie rondleidingen van ongeveer een uur (10u, 11u30 en 14u). Nadien kan je kennismaken met enkele medewerkers en kan je hen vragen stellen. Het aantal plaatsen is beperkt, inschrijven is noodzakelijk. 

Schrijf je hier in