Zorgverhaal van het jaar


Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg organiseren in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven voor het derde jaar op rij het ‘Zorgverhaal van het jaar’.

 

 

Een inspirerend project

Het ‘Zorgverhaal van het jaar’ is een inspirerend project van een kleine of grote organisatie die zich elke dag met veel ‘goesting’ inzet om de beste zorg te bieden aan de cliënt, patiënt of bewoner. Het project geeft blijk van creativiteit en ondernemingszin, en betekent een meerwaarde voor de patiënt.

Gezondheidszorg van de toekomst

Met de prijs wil Rode Kruis-Vlaanderen kwaliteit, innovatie en duurzaamheid in de zorg- en welzijnssector stimuleren. Het ‘Zorgverhaal van het jaar’ is een voorbeeld van toekomstige gezondheidszorg waarin geïntegreerde zorg en de zorgvrager centraal staat. 

Jury- én publieksprijs

De winnaar van het 'Zorgverhaal van het jaar' wordt op 13 maart 2018 bekend gemaakt tijdens het Innovatiefestival van Dag van de Zorgen ontvangt een geldprijs van €10.000 om het project verder uit te bouwen. Daarnaast  is er de publieksprijs: vanaf januari kan ook jij online stemmen voor jouw favoriete zorgverhaal. Wie de publiekstrofee en €2.500 mee naar huis neemt, ontdek je ook op 13 maart.

Wie kan deelnemen?

Elke voorziening die deelneemt aan Dag van de Zorg 2018 kan exclusief aan deze wedstrijd deelnemen. We richten ons tot alle voorzieningen en organisaties in de zorg- en welzijnssector: ziekenhuizen, de sector van de acute en chronische zorg, de geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg, preventie…

Inschrijven voor dit jaar is niet meer mogelijk. 

Benieuwd naar de winnaar van de vorige editie? Bekijk het filmpje over het project van Onafhankelijk Leven, de winnaar van 2016 en lees meer over hun Zorgverhaal.


Contact
Hanne Buelens
hanne.buelens@rodekruis.be     
Tel. 015 44 34 08