Dag van de Jeugdbeweging 2017

Op 20 oktober vieren alle Vlaamse jeugdbewegingen feest. Want Dag van de Jeugdbeweging is onze hoogdag! Dan trekken we weer massaal naar school of werk in jeugdbewegingsdassen, - hemden en/of T-shirts. Het straatbeeld kleurt helemaal ‘jeugdbeweging’!

De Dag van de Jeugdbeweging speelt!

Op deze dag zetten we het spelende karakter en de meerwaarde daarvan voor de ontwikkeling van jongeren extra in de verf. Iedere jeugdbeweging speelt samen op een eigen, creatieve manier. Dit kan je zelf komen ontdekken en ervaren tijdens deze dag.

Kom langs

Doorheen alle Vlaamse provincies en Brussel kan je op onze feestdag de jeugdbewegingssfeer opsnuiven. Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, JNM, Jeugd Rode Kruis, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen organiseren in tal van gemeenten en steden grote acties en spelen.

Geniet van een gratis ontbijt, neem deel aan onze actieve groepsspelen of ontdek een van onze vele andere creatieve initiatieven! Overal komen kinderen en jongeren vandaag naar buiten. Doorheen het jaar geven de jeugdbewegingen hen een plaats om te spelen, zichzelf te zijn en de wereld te ontdekken. Tijdens Dag van de Jeugdbeweging delen we dit enthousiasme graag met iedereen!

Surf zeker naar www.dagvandejeugdbeweging.be voor een actie in jouw buurt en feest met ons mee!
Of volg Jeugd Rode Kruis tijdens de Dag van de jeugdbeweging op Snapchat!

via GIPHY