Bloedserieus is weer in ’t land

-

Na een welverdiende vakantie is studerend Vlaanderen ondertussen weer aanwezig in de studentensteden. Dat betekent dat ook Bloedserieus er zit aan te komen! Antwerpen, Brussel, Diepenbeek, Gent, Kortrijk en Leuven: stroop jullie mouwen al maar op! Op 13 oktober 2015 wordt het startschot van Bloedserieus gegeven in Kortrijk. Kulak bijt de spits af in de zoektocht naar 8.500 gewillige studenten in het eerste semester. Op vrijdag 11 december 2015 zal na afloop van de bloedinzameling in de Beursschouwburg in Brussel duidelijk worden of dat aantal - net zoals vorig jaar - gehaald is.

Bloedgroepen gezocht!

Elk jaar 17.000 studenten overtuigen dat bloed geven belangrijk is én hen ook laten donoren is niet evident. Daarom kan een sterke campagne niet uitblijven. Bloedserieus gaat ook dit academiejaar verder op de verschillende bloedgroepen. De line-up van de verschillende bloedgroepen is een eyecatcher en doet de studenten hopelijk inzien dat er nood is aan elke bloedgroep en dat iedereen iemand anders kan helpen. Studenten: laat jullie niet kennen en kom langs op een Bloedserieusinzameling tussen oktober en december!

Alle data en locaties vind je op www.bloedserieus.be

Op de site kan je voor elke bloedinzameling je bed reserveren. Doe dat zeker, want eens alle bedden volzet zijn, kom je er niet meer in. Voor je een bed reserveert, moet je trouwens ook de online donorzelftest doorlopen. Zo vermijd je onnodige verplaatsingen en lange wachtrijen.

Elke student die bloed komt geven op een inzameling van Bloedserieus, krijgt bovendien een goed gevulde goodiebag met leuke en lekkere items (kortingsbonnen voor broodjeszaken, een pakje bakmix, frisdrank, chips enz…).

Nieuw op Bloedserieus is de predonatiescreening. Zoals bij elke bloedinzameling sinds 1 juli 2015 zal
ook tijdens de Bloedserieussessies bij elke nieuwe donor aan de hand van een vingerprik het hemoglobinegehalte getest worden. Deze extra controle biedt een extra bescherming voor jou als donor. Enkel bij een voldoende hoog hemoglobinegehalte kan je veilig bloed geven.

Hieronder alvast enkele sfeerfoto's van de bloedinzameling in Kortrijk.

          


Sfeerfoto's van de bloedinzameling in Brussel.