Geef bloed in december en zorg mee voor voldoende voorraad tijdens de eindejaarsperiode

-

December is traditioneel een maand waarin heel wat te vieren valt. Maar ook tijdens deze feestmaand komt het erop aan om de voorraad bloed, plasma en bloedplaatjes op peil te houden. Heel wat mensen, leukemiepatiënten bijvoorbeeld of slachtoffers van een ongeluk, rekenen hiervoor op al onze donoren!

Help jij helpen?

Kom in december langs in één van onze elf donorcentra of doneer tijdens een mobiele bloedinzameling in jouw buurt en help patiënten die ook het eindejaar in het ziekenhuis doorbrengen. 

Klik hier voor een bloedinzameling of donorcentrum bij jou in de buurt

Bloedplaatjes

Tijdens de eindejaarsperiode is het extra moeilijk om voldoende bloedplaatjes in voorraad te hebben omdat deze slechts 5 dagen houdbaar zijn. Maar wist je dat we deze plaatjes ook uit jouw bloeddonatie halen? Met één donatie help je ons dus op verschillende manieren helpen!

Kwam je al eens bloedplaatjes doneren? Verlies dan zo weinig mogelijk tijd en maak je afspraak in één van onze donorcentra. Doneerde je nog nooit bloedplaatjes? Dan kan je telefonisch een afspraak maken in het donorcentrum bij jou in de buurt.

Vooral op 29/12 en 30/12  zijn we je extra dankbaar als je even langskomt! Ben je nog geen donor? Registreer je dan via dit formulier