Als donor zorg je voor mensen. Ook op zaterdag 20 maart?

Kom bloed of plasma geven in onze donorcentra

‘Ik hou van u’, zong Noordkaap. Met dat iconische nummer en campagne bedankt Dag van de Zorg mensen uit de zorg voor hun inzet.

Mensen van de zorg – dan denk je meteen aan alle artsen, verpleegkundigen, vrijwilligers… die het afgelopen jaar in de frontlinie stonden. In dat rijtje horen ook bloed-, plasma- en plaatjesdonoren thuis. Jij dus! 

Want ook in het ongewone jaar 2020 konden we rekenen op maar liefst 175.000 donoren. Dankzij jou konden ziekenhuizen alle patiënten blijven helpen: vrouwen na een bevalling met complicaties, kinderen met auto-immuunziektes, kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan ... Dankzij jou viel de zorg voor hen niet stil.

Op zaterdag 20 maart - tijdens de feestweek van de zorg – zijn onze dertien donorcentra uitzonderlijk open tussen 9 en 15u. Je bent van harte welkom om bloed of plasma te geven. 

Tot 20 maart!

Alle bedjes volzet?

Bedankt! Jullie hebben onze oproep om zaterdag 20 maart te doneren massaal gehoord waardoor heel wat bedjes ondertussen gereserveerd zijn. Zijn alle afspraken volzet in het donorcentrum in jouw buurt*? Overweeg dan zeker langs te komen op een later moment of tijdens de volgende zaterdagopening op 12/06: we blijven jouw donatie nodig hebben.