14 juni = Wereld Bloeddonordag

-

Op 14 juni is het weer zover: dan vieren we Wereld Bloeddonordag. Samen met de rest van de wereld bedanken we op deze dag graag 165.499 heel bijzondere mensen. Zij zorgden er afgelopen jaar namelijk voor dat er heel wat mensenlevens gered konden worden. Hoe ze dat deden? Door bloed, plasma of bloedplaatjes te geven natuurlijk. Hoe wij je bedanken? Door merci te zeggen op een manier die iedereen het liefste heeft: kom je op 14 juni doneren, dan krijg jij van ons een lekkere dank-je-wel in de vorm van chocolade! Kan je die dag niet langskomen? Hou dan zeker je gsm of smartphone in de gaten. Want ook daar mag je een kleine verrassing verwachten :-)

BEDANKT, want wist je dat ...

  • Een bloeddonor gemiddeld bijna 2 keer per jaar langskomt voor een prikje? Plasmadonoren doen het dan weer gemiddeld 4 keer per jaar.
  • 80% van al onze donoren een positieve bloedgroep heeft?
  • We dankzij al deze donoren vorig jaar maar liefst 638.213 bloedproducten konden afleveren aan onder andere ziekenhuizen?
  • Ook 141 bedrijven - en 1.168 werknemers - vorig jaar hun duit in het zakje deden door een eigen bloedinzameling te organiseren?

 

Nog niet gedoneerd? Word dan nu donor.