Team resources: check! Stickervoorraad: check! Verkoopsplanning: check!

Yessss, het is zo ver: vandaag vliegen we erin! In februari kregen alle Afdelingsverantwoordelijken Communicatie & Werving een zeer goed “draaiboek” van Rode Kruis-Vlaanderen waar wij in Tervuren alvast vol enthousiasme mee aan de slag gingen om de stickeractie te organiseren en te coördineren. Alle “checkpoints” zijn intussen afgetikt en we zijn “ready to board”!

Ook onze afdeling Rode Kruis-Tervuren opent vandaag dus officieel de jaarlijkse stickeractie ten voordele van plaatselijke hulpacties. Onze allereerste sticker verkochten we aan burgemeester Jan Spooren, meteen een positief en krachtig gebaar van en naar de lokale bevolking toe. De vrijwilligers van onze afdeling blokkeerden hun agenda en maken de komende dagen tijd voor dé stickerverkoop. Hun focus ligt op een topverkoop van 28 april tem 30 april 2016 en ze vatten post aan kruispunten en grootwarenhuizen in en rond Tervuren. Zelfs leerlingen en leerkrachten van de lokale scholen zijn opgetrommeld en gemotiveerd om onze afdeling mee te ondersteunen door stickers te verkopen.

©Mark Baert

De lokale pers, sociale media, afdelingswebsite, gemeentelijke website, digitale borden in de gemeente én affiches bij handelaars, scholen en de bibliotheek werden ingezet om de stickerverkoop kenbaar te maken. En laat ons natuurlijk ook de mond-aan-mond promotie niet vergeten! De energie rond de jaarlijkse stickerverkoop bruist in én rond Tervuren, iedereen is er klaar voor.

Teambriefing

Vorige week verliep de laatste teambriefing van een leien dakje: alle vrijwilligers weten de plaats en tijdstip waar ze de stickers kunnen verkopen, hoe ze aan verkoopsmateriaal komen en welke functionele kledij ze moeten aantrekken ... We kunnen alleen maar blij zijn met de goede sfeer in het team, een top team! Fijn ook om op te merken dat heel wat nieuwe vrijwilligers staan te popelen om mee de kruispunten op te trekken.

We maken trouwens van de gelegenheid gebruik om ook andere promo-artikelen (zoals mini-ziekenwagen, pleisterdoosjes, ...) te verkopen aan de inwoners. Om dit alles vlot te laten verlopen zorgen we voor 'kassa's' met voldoende wisselgeld. Zo verliezen onze vrijwilligers en de gulle schenkers het minste tijd.

Natuurlijk wordt er in de stock een inventaris bijgehouden zodat we perfect weten welke vrijwilliger welk pakje stickers meeneemt en hoe het staat met de huidige stock. Op die manier behouden we een dagelijks overzicht op onze verkoopscijfers en hoeven we niet onnodig stickers te laten bijdrukken.

©Dieter Nijs

Lokale werking

Tijdens de jaarlijkse stickerverkoop proberen we de lokale bevolking ook duidelijk te maken dat dit onze hoofdbron van inkomsten is. Zo weet iedere koper dat hun geld goed besteed wordt aan de lokale werking, om mensen in de buurt te helpen. Dit staat trouwens allemaal te lezen op de stickers zelf want onze afdeling verkoopt een gepersonaliseerde sticker mét afdelingsnaam op. Een primeur in de lange geschiedenis van de Rode Kruissticker!

In onze afdeling zal de opbrengst vooral besteed worden om de huur van de ziekenwagenstandplaats en opslagruimte te financieren, het materiaal te onderhouden en nieuw materiaal aan te kopen. Daarnaast wordt ook budget voorzien voor de continue opleiding en bijscholing van onze vrijwilligers.

Brede werking

Onze Rode Kruisvrijwilligers zijn elke dag op diverse terreinen actief. Ze verlenen onder meer hulp en psychosociale bijstand bij rampen, organiseren preventieve hulpposten op evenementen en sportwedstrijden, geven gratis eerstehulpopleidingen aan de bevolking en organiseren heel wat zorgactiviteiten voor kwetsbare mensen in onze buurt. Ze maken deel uit van de bijna 14.000 vrijwilligers waar Rode Kruis-Vlaanderen steeds op kan terugvallen en helpen het hele jaar door helpen.

Ook jij kan onze - of een andere afdeling in jouw buurt - steunen door een sticker van 5 euro te kopen. Onze vrijwilligers vatten alvast post aan het Vier-Armen-kruispunt en de grootwarenhuizen in en rond Tervuren. Wil je meer weten? Surf dan even naar www.rodekruis.be/tervuren.

Onze lokale afdeling wenst nu alvast iedereen te bedanken die ons dit jaar mee steunt door een sticker aan te kopen!

Meer artikels van deze expert