570.000 fans van het Rode Kruis

Rode Kruis-Vlaanderen is afgelopen jaar veelvuldig in de media aan bod gekomen. Het feit dat we in deze maatschappij nodig zijn én blijven om de meest kwetsbare te helpen staat daarmee als een paal boven water.

Reanimaties op loopwedstrijden, medische en logisitieke hulp bij de aanslagen van 22 maart, de opvang van asielzoekers, bijspringen bij de gevangenisopstand in Merksplas, politieke oproepen tot meer eerstehulpkennis (ik kan hier nog wel even doorgaan) – het zijn maar enkele voorbeelden die de expertise van het Rode Kruis bewijzen.

Ook de Vlaamse bevolking beseft dat – en gelukkig maar. We hebben namelijk de steun van die Vlaamse bevolking nodig om te helpen helpen. Of het nu gaat om financiële giften, bloed, plasma, het volgen van een eerstehulpcursus of het vrijwillig willen helpen van mensen – die input is en blijft voor ons onmisbaar.

Vandaar ook dat ik met vreugde vaststel dat ook dit jaar, voor het tweede jaar op rij, de stickerverkoop stijgt. 570.000 Vlamingen kochten een sticker. 570.000 mensen zijn dat, die duidelijk hun steun voor onze organisatie uitspreken. 570.000 fans van het Rode Kruis. Dat moet je verdienen! En in alle bescheidenheid: we verdienen dat!

Dankzij die 570.000 Vlamingen kunnen onze lokale afdelingen er opnieuw een jaar tegen aan om jou – ja, jij daar – te helpen moest het nodig zijn.

Een welgemeende Dank U en graag tot volgend jaar!

Meer artikels van deze expert