Mastertraining in Zuid-Afrika

Begin november trok ik samen met een collega stafmedewerker van de dienst Eerste hulp naar Johannesburg in Zuid-Afrika om er 10 dagen lang een intensieve training te geven aan toekomstige mastertrainers (trainers die op hun beurt nieuwe eerstehulptrainers opleiden). Doel van onze missie? Expertise en kennis in de uitvoering van de trainersopleiding overbrengen aan ervaren trainers van 6 Nationale Verenigingen waaronder Malawi, Botswana, Zambia en Zimbabwe. Na deze training is het aan de nieuwe mastertrainers om de eigen trainersopleidingen te optimaliseren.

Door de zelfredzaamheid van deze landen te stimuleren dragen we bij tot een vermindering van sterfte en ziekte ten gevolge van ongelukken en plotse ziekte.

 

The training was of high quality and we got more than we expected.

Wat is leren? Hoe leren volwassenen? Hoe bereid je een training voor? Hoe geef je een goede training? Wat is evidence based? Wat is AFAM (African First Aid Materials)? Het zijn maar enkele van de onderwerpen die we aan bod lieten komen tijdens de training. Bovendien gaven we de deelnemers ook de kans om aan elkaar les te geven. Een aanpak die in de smaak viel, met gevarieerde en activerende lessen tot gevolg.

I was able to acquire new knowledge, skills and methods of teaching as well as AFAM learning materials and theory of evidence based techniques.

Wat ons betreft was de training een succes over de hele lijn. De resultaten van de pre- en posttest stegen van 53% naar maar liefst 84% en de vele positieve commentaren bewezen dat onze aanpak werkte.

I’m really transformed since I was doing only lecturing, but now I can use different teaching methods. Yes, I am now in a position to apply the right rhythm for CPR. My national society is going to improve.

Zelfredzaam worden? Volg een opleiding!

Meer artikels van deze expert