Een campagne met een plus

Als directeur Marketing & Communicatie krijg ik wel eens te horen dat mensen verwonderd zijn over onze vlotte en professionele manier van communiceren. Als non-profitorganisatie lijkt dat voor hen geen prioriteit te zijn, maar voor ons is het dat wél! De doelstellingen van Rode Kruis-Vlaanderen mogen dan al soft zijn, onze organisatie én de manier waarop die gemanaged worden zijn dat niet.

Twee jaar geleden merkten we dat iedereen Rode Kruis-Vlaanderen ként, dat is positief. Maar tegelijk werden we ook als ‘evident’ beschouwd, dat is gevaarlijk. Want op die manier gaat men ervan uit dat we een organisatie zijn die er altijd al was en altijd wel zal zijn en dat bijgevolg ‘moeite’ doen voor Rode Kruis-Vlaanderen, niet echt nodig is.

Om onze meer dan 100 activiteiten dagelijks in goede banen te leiden hebben we onder andere nood aan mensen die ‘iets’ willen doen voor Rode Kruis-Vlaanderen. Mensen die zich structureel willen engageren voor Rode Kruis-Vlaanderen.  Om dit extra in de verf te zetten, lanceerden we deze nieuwe campagne.

Waar de slogan vorig jaar nog “Het Rode Kruis, dat ben jij” was, gaan we dit jaar een stapje verder en maken we het nog concreter met “Word een jij+”. We roepen iedereen op om een betere versie van zichzelf te worden door zich vrijwillig in te zetten voor anderen. Heel specifiek gaan we op onze campagnewebsite www.wordeenjijplus.be op zoek naar bijvoorbeeld kappers, hulpverleners bij evenementen of online ambassadeurs. Door heel specifiek benamingen te kleven op de mensen die we zoeken, wordt het duidelijk dat iederéén op de één of andere manier kan helpen. En is de stap naar het willen helpen ook sneller gezet.

Bloedgevers, vrijwilligers, verschillende BV’s en zelfs politici zíjn ondertussen al een jij+ en laten dat met veel plezier en fierheid zien door een plusje toe te voegen aan hun profielfoto op Facebook en Twitter (de teller staat momenteel op meer dan 17.000). Ze roepen ook anderen op om via www.wordeenjijplus.be ook een + te worden. De komende weken zullen spots op radio en TV deze oproep mee ondersteunen. We overspoelen Vlaanderen met plusjes en ook dààr mogen we fier op zijn.

Meer artikels van deze expert