Meer weten over Rode Kruis in 2015
403

nieuwe opsporingen

In 2015 waren er veel families op de vlucht. Soms raken ze onderweg gescheiden: familieleden vluchten in verschillende richtingen en raken hun familie en geliefden kwijt. Wij maken deel uit van het wereldwijde Rode Kruisnetwerk en zijn gespecialiseerd in het opsporen van vermisten, het herstellen van contact en het herenigen van gescheiden families.

In 2015 opende onze dienst Tracing 403 nieuwe opsporingsdossiers (t.o.v. 312 in 2014). We konden 88 dossiers positief afsluiten: de gezochte persoon werd gevonden of het lot van de vermiste achterhaald.

Om de zoektocht naar gezinsleden te vergemakkelijken en de kans op een positief resultaat te verhogen zijn er de Red Cross Tracing Applicatie en Trace The Face (verspreiding foto van vermiste familielid via posters en www.familylinks.icrc.org). In 2015 waren er 21 positieve dossiers via het online opsporingsinstrument Red Cross Tracing Applicatie en 12 gelukte opsporingen via Trace The Face.

We trachten gescheiden familieleden opnieuw bij elkaar te brengen door informatie te bieden over de Belgische wetgeving en procedures over gezinshereniging. In 2015 openden we 747 aanvragen tot gezinshereniging.

Nieuws