;

Els dankt haar leven niet 1, maar 2 keer aan onze donorenIets meer dan 8 jaar geleden beviel één van onze collega's Els van haar eerste kindje. Thijs liet langer op zich wachten dan gepland waardoor de bevalling ingeleid werd. Uiteindelijk duurde het 18 uur vooraleer Thijs van zich liet horen ... voor iedere kersverse mama een bijzonder én speciaal moment. Voor Els was dit moment echter van korte duur: meteen na de bevalling trad er een zware interne bloeding op omwille van een ernstige vorm van zwangerschapsvergiftiging en moest ze met spoed geopereerd worden.

Haar bloedplaatjesniveau stond zo laag dat dokters de bloeding niet gestelpt kregen. Het was letterlijk dweilen met de kraan open tijdens de operatie. Els kreeg meteen medicatie om de bloeding te stoppen. Na de operatie werd ze in een kunstmatige coma gehouden ... zonder haar pasgeboren zoontje of echtgenoot bij zich. Els lag uiteindelijk 3 dagen op intensieve diensten en dokters vreesden dat bepaalde organen aangetast waren. Dankzij de goede en snelle zorgen van het medisch personeel én de 12 zakjes bloed(plaatjes) en plasma die ze toegediend kreeg, werd Els weer helemaal de oude. En van zodra het kon, werden Els en haar man zelf bloeddonor.

Warm hart voor donoren

Bij de bevalling van Els' tweede kindje verliep alles perfect. Na 4 dagen verliet ze het ziekenhuis en was ze dolgelukkig dat ze nu wel meteen een band kon opbouwen met dochtertje Ada. Maar nog maar net thuis sloeg het noodlot opnieuw toe: ze kreeg opnieuw een bloeding en haar lichaam ging in shock. Deze keer was een bacteriële infectie de boosdoener. Els kreeg opnieuw verschillende zakjes bloed toegediend en verbleef een week op intensieve.

"Het spreekt voor zich dat ik alle donoren een bijzonder warm hart toedraag! Mijn leven hing twee keer aan een zijden draadje. Zonder jullie had ik mijn kindjes niet kunnen zien opgroeien. Daarvoor wil ik alle donoren ongelofelijk bedanken! "