Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

  • 28/04/2015 17:00

    Secretaris-generaal IFRC feliciteert Rode Kruismedewerkers, benadrukt "gigantische taak"

    Elhadj As Sy, de Secretaris-general van de Internationale Rode Kruisfederatie, bedankt in een mededeling "al onze collega's ter plaatse" voor hun harde werk in Nepal, en voegt er aan toe: "Jullie maken ons trots". Toch legt ook hij de nadruk op de gigantische uitdagingen die de Rode Kruis medewerkers nog te wachten staan.

    "Meer dan 1500 beroeps- en vrijwillige medewerkers zijn aan het werk in de meer dan 30 getroffen districten," zegt hij. "Sommigen van hen waren meer dan 10 uur lang te voet onderweg om afgelegen gebieden te bereiken en daar hulp aan te bieden. Tot op heden werden meer dan 4.000 families geholpen met zeilen tegen de regen en andere hulpmiddelen."

    De internationale hulp van het IFRC en ICRC (Internationaal Rode Kruiscomité) beginnen ook het land binnen te raken, hoewel de moeilijke toegankelijkheid van het land, ook via de lucht, deze inspanningen parten spelen. "In de ochtend van 28 april telden we 21 mensen die uit het buitenland Nepal hadden bereikt om de hulpverlening te versnellen. Hiervoor werken we samen met de Nepalese autoriteiten."

lees alle updates