Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 18/05/2015 10:02

  Rode Kruis-Vlaanderen ondersteunde familie laatste vermiste Belg

  De familie van François Urbany heeft geen hoop meer dat de 24-jarige ergotherapeut levend wordt teruggevonden in Nepal. Dat schrijft de familie in een persmededeling.

  “In de eerste plaats willen we iedereen bedanken die ons bijgestaan heeft in deze moeilijke tijden. Met speciale aandacht voor de mensen die voor morele steun zorgden, ons aanmoedigden om niet op te geven, ons af en toe toch nog deden glimlachen en die de zoektocht naar François mogelijk maakten. We weten nu met zekerheid dat alles in het werk gesteld is om hem terug te vinden, maar François is op het einde van zijn reis gekomen, in de bergen van Langtang.”

  De 24-jarige François trok op 3 april naar Nepal. Twee dagen voor de aardbeving kreeg zijn vader Bernard nog een sms van zijn zoon om te laten weten dat hij kort nadien de trektocht van Langtang zou aanvatten. Vader en moeder Urbany konden zich aanvankelijk niet neerleggen bij de dood van hun zoon waarop mama Claude zelf naar Nepal reisde om haar zoon te zoeken. Ter plekke werd Claude opgevangen door Hugo Geuvens en Els Schapendonk van Rode Kruis-Vlaanderen. Zij zorgden voor het nodige transport en contacten maar boden daarnaast ook emotionele ondersteuning.

   

lees alle updates