Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 30/04/2015 12:00

  Rode Kruis-Vlaanderen medewerker Hugo Geuvens aangekomen in Nepal

  Op donderdag 30 april is Hugo Geuvens aangekomen in Nepal. Hij was tot enkele jaren geleden manager Interventie voor Rode Kruis-Vlaanderen en bracht daarna 2 jaar in Delhi door als expert in eerste hulp.

  In Kathmandu sluit Hugo zich aan bij Els Schapendonk, die al langer voor Rode Kruis-Vlaanderen in Kathmandu werkt aan rampenparaatheid en het bijbrengen van eerste hulpkennis. Sinds de aardbeving werkt zij voor het IFRC (Internationale Rode Kruisfederatie) mee aan het coördineren van de hulp en aan het updaten van de informatie. Zij zal nu dus de steun van Hugo krijgen.

  Ondertussen zijn er nieuwe cijfers bekend geraakt rond de noden in Nepal:

  • Volgens de laatste informatie zijn er iets meer dan 5.000 doden geteld en 10.000 gewonden
  • Meer dan 70.000 huizen zijn vernield en 530.000 huizen beschadigd
  • 75.000 mensen wonen momenteel in geïmproviseerde tentenkampen in Kathmandu-vallei
  • 1,4 miljoen mensen zullen de komende drie maanden voedselpakketten nodig hebben.

  Om de nood te lenigen hebben de humanitaire organisaties al 80 ton noodhulpgoederen verdeeld en beginnen zij op 29 april met de verdeling van 100 ton voedsel in districten Gorkha en Dhading. Er zijn nu ook twee helikopters beschikbaar om voedsel te vervoeren naar gebieden die nog niet toegankelijk zijn via de gewone wegen.

lees alle updates