Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 08/05/2015 15:40

  Regish redde het leven van zijn familie

  Het Nepalese Rode Kruis trainde de afgelopen jaren duizenden mensen in eerste hulp en rampenparaatheid. Ze leren mensen wat te doen vóór, tijdens en na een aardbeving. De opleiding heeft het leven gered van Regish Giri en zijn familie.

  De vijftienjarige Regish woont in Sindupolchowk. Hij was thuis met zijn moeder, tante, oom en tweejarige broer Ronit toen de aardbeving toesloeg.

  "Ik speelde met mijn broertje in mijn kamer toen alles begon te schudden. Ik wist dat we naar een open ruimte moesten gaan en ons hoofd bedekken. Dus ik pakte mijn broertje en liep het huis uit. Mijn moeder en tante waren bang en wilde eerste niet mee. Ik moest hen overtuigen. Samen renden we naar een open veld. Onderweg zagen we hoe bomen vielen en gebouwen instorten.”


  Regish Giri uit Sindupolchowk

  Meer dan 2.500 mensen stierven in Sindupolchowk, een van de zwaarst getroffen districten van Nepal.

  "Veel mensen stierven in Sindupolchowk. Mijn moeder lijdt aan een trauma, maar ik denk dat mijn broertje nog te jong is om alles te begrijpen. Mijn leraar aardrijkskunde is gestorven. Ik was zo overstuur toen ik dat hoorde. Hij was een groot man en een goede leraar. Dankzij hem leef ik nog. Hij nodigde het Rode Kruis uit op school voor de lessen rampenparaatheid .”

  Meer informatie over het project Eerste hulp in Nepal.

lees alle updates