Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 12/05/2015 11:24

  Opnieuw aardbeving in Nepal

  Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land vandaag opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. Bij de beving met een kracht van 7,4 op de Schaal van Richter zijn volgens de eerste berichten 4 doden gevallen. De aardbeving had zijn epicentrum vlakbij een basiskamp aan de Mount Everest, maar door zijn hevigheid waren de schokken voelbaar tot in het Indische New Delhi. In het uur dat daarop volgde waren er nog eens twee zware naschokken. Els Schapendonk – medewerker van Rode Kruis-Vlaanderen in Kathmandu liet weten dat zij en haar gezin ongedeerd zijn ‘maar dat ze al dat schokken meer dan beu is’.

   

  Het Rode Kruis-Vlaanderen voert ondertussen een verbeten race tegen de klok om de nodige noodhulp ter plekke te krijgen nog voor het regenseizoen van start gaat. Door de moesson en de bijhorende stijging van het waterpeil zal de hulpverlening voor de meest afgelegen dorpen en berggebieden steeds moeilijker worden. Miljoenen mensen hebben nood aan onderdak en net daarom dringt de tijd. Het Rode Kruis-Vlaanderen roept dan ook nog eens extra op om te helpen. 

  Doe online een gift of via BE53 0000-0000-5353 met vermelding ‘Nepal’.

   

lees alle updates