Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 03/05/2015 13:00

  Noodhulpteam vertrekt naar Dhunche

  Meer dan een week na de aardbeving van 25 april zijn er nog altijd dorpen die zeer moeilijk bereikbaar zijn voor noodhulpverlening. Een hiervan is Dhunche, dat onder normale omstandigheden op ongeveer anderhalf uur rijden van Kathmandu ligt, maar nu over land nog steeds ontoegankelijk is. De noden zijn er erg groot: het dorp is voor een groot deel tot puin herleid en ook het lokale ziekenhuis is vernield.

  Daarom zijn er gisteren 13 leden van een Emergency Response Unit (ERU) per helikopter naar Dhunche vertrokken. De teamleden zijn Canadezen en Filipino's. Zij zullen 13 tenten meenemen, waar mensen onderdak kunnen vinden en die gebruikt kunnen worden om gewonden te verzorgen, alsook 5 ton aan medisch hulpmateriaal. Het gaat dan over medicijnen, chirurgische instrumenten en tests om ziektes op te sporen.

  Het team zal dus kleine operaties kunnen uitvoeren en is ook in staat om bevallingen tot een goed einde te brengen. In totaal kan dit team verzorging bieden aan 30.000 mensen en 20 patiënten huisvesten.

  Het vertrek van het team werd samengevat in dit filmpje (Engels gesproken):

lees alle updates