Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 16/10/2015 09:44

  Nepal, 6 maanden na de aardbeving

  De komende 18 maanden zal de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging 700.000 mensen helpen door in te zetten op watervoorziening en verbeterde sanering, de heropbouw van woningen en het herstellen van gezondheidsprogramma's. De beweging waarschuwt dat hulp op lange termijn nodig blijft om het herstel van Nepal te garanderen.

  Meer dan 5.6 miljoen mensen werden getroffen door de aardbeving, bijna 18.000 Nepalezen raakten gewond, bijna 9.000 lieten het leven en meer dan 900.000 huizen raakten beschadigd of werden vernield. De Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging is sindsdien ter plekke om te blijven helpen! Ondertussen staan bijna 8.000 vrijwilligers paraat en kregen al 75.551 Nepalezen medische verzorging. Maar we deden nog meer, véél meer...

   

   

lees alle updates